donderdag 11 augustus 2022
2208 NIMA Sierteelt Marketing Event FN TOP add

Groeien doen we samen #blog

Groeien doen we samen #blog

Wat is er nou mooier om dingen te zien groeien. Groei doet genieten, zeggen ze wel eens. Maar groeien is veel meer dan alleen dat werkelijke plantje tot bloei zien komen. Groeien en bloeien slaat ook op kinderen. In de groei van hun leven bloeien ze op van mooie dingen. Maak ook die ondernemer die groeit en daarmee zijn bedrijf tot bloei laat komen.
Een groep mogen we in ieder geval niet - en zeker nu niet - vergeten, dat zijn de ouderen die weer opbloeien wanneer ze hun kleinkinderen zien groeien en ze verrast worden door hun groei in leven. Welke bloem/plant past daar nou het beste bij, dat is er eigenlijk maar één, de zonnebloem. Groeien doen en kunnen we dus samen.

De groei van een zonnebloem inspireert

Kinderen inspireren in het goed laten groeien van planten is toch wel een heel mooi iets. Het geeft als ouders toch heel veel voldoening om je eigen kind bezig te zien met de groei van een plant. Door een juiste verzorging van zaadje naar een vol bloeiende zonnebloem. Als deze dan straks aan de grootouders getoond wordt, komt de ultieme trots naar voren.
Met de actie Zonnebloemkampioen wordt daar door Pim van der Akker zo leuk en goed op ingespeeld. Tips en tricks om de kinderen te helpen bij het zaaien, verzorgen en goed laten ontwikkelen van de zonnebloem. Dit alles om later de Zonnebloemkampioen te worden. Alleen kan, maar samen met een klas is het toch veel leuker.

Blije kinderen bij de actie zonnebloemkampioen

Zonnebloemen maken velen blij

Daar word je toch direct blij van als zo’n actie wordt opgezet. Samen de kinderen laten groeien tot zonnebloemkampioen. En we weten dat kinderen erg blij worden van dingen die lukken. Planten die niet een bloem maar meerdere bloemen geven maakt kinderen heel erg blij.
Maar nu het mooie, door zaden te kopen maken we veel meer mensen blij. Het zijn zaden welke gekocht worden bij de Nationale vereniging De Zonnebloem. Deze vereniging heeft als doel “verrijkt het leven van mensen met een lichamelijke beperking en dat van haar vrijwilligers door sociale en recreatieve activiteiten mogelijk te maken.”
Door de zaden voor de actie van de zonnebloemkampioen te kopen wordt de vereniging ondersteund in haar activiteiten. Een deel van de opbrengst gaat naar de vereniging. Daar worden we toch ook weer blij van. Wel eens de lachende gezichten gezien van de ouderen in onze samenleving als ze een mooie dag hebben. Daar groeien we toch van in trots als we daar aan meegewerkt hebben.

Blije ouderen na een dagje uit met De Zonnebloem

Zullen we samen zorgen voor groei?

Als we snel zijn dan kan het nog net. Juist nu is het tijd om te gaan zaaien en samen met de kinderen op pad te gaan om hun zaadjes van zonnebloemen tot goede groei en bloei te laten komen. Natuurlijk zijn ze eenvoudig te bestellen via de link op deze pagina. Niet zo van die groene vingers? Ook daar zijn leuke tips en tricks te vinden. Stap voor stap wordt daar uitgelegd, met ook leuke video’s erbij hoe en wat rond het zaaien en verzorgen van de zonnebloem. Kijk maar even hier: https://zonnebloemkampioen.nl/geheime-tips-2/. Maar ook op hun Instagramaccount zijn leuke tips en foto’s te vinden. Zoek maar naar @Zonnebloemkampioen.
Samen gaat zelfs nog verder. Ook de partners in onze handelsketen kunnen hier gebruik van maken. Zet maar eens een verwijzing naar deze leuke actie op de website en plaats af en toe eens een post op de sociale kanalen naar de link op de website. Zeker dit soort vrolijke acties zetten aan tot actie. Laten we het vooral steunen.

 

Ernst Jan Bos
Bos Social Business 

Bron: ww.Floranews.com
14-06-21 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

2207PlantariumGroenDirekt


Overig nieuws2022 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS