maandag 27 september 2021
2109Evanthiavacature2 2105 Palletcentrale

Paardekooper bouwt nieuw bedrijfspand bij in Den Hoorn

Paardekooper bouwt nieuw bedrijfspand bij in Den Hoorn

Koninklijke Paardekooper Group bouwt een nieuw bedrijfspand naast het vorig jaar in gebruik genomen pand in Den Hoorn. Het nieuwe gebouw in de Harnaschpolder, Midden-Delfland wordt ruim 26.500 verikante meter groot en krijgt zowel een logistieke als een kantoorfunctie voor de Horti-divisie van Paardekooper. De verwachting is dat het gebouw eind april, begin mei 2022 wordt opgeleverd.

Vanuit het nieuwe pand aan de A4 zal Paardekooper niet alleen de bloemen- en plantensector in het Westland, maar ook die in de rest van Nederland en het buitenland gaan bedienen met een compleet assortiment aan verpakkingen. De groeiende internationale speler levert inmiddels aan ruim 75 landen, wereldwijd. “Met dit nieuwe pand kunnen we onze duurzame groeiplannen verder invulling geven”, aldus Lyanne Paardekooper, vierde generatie en CMO.

Het innovatief ingestelde familiebedrijf bestaat ruim 100 jaar bestaat en ontving in 2019 het Koninklijk Predicaat. “Sinds de oprichting is er veel veranderd, maar onze instelling bleef hetzelfde: onze blik is altijd op de toekomst gericht. We willen een klimaat creëren waarin volgende generaties kunnen blijven bloeien", vertelt Lyanne Paardekooper. "Verpakkingen zijn en blijven onmisbaar in de samenleving. Wij zien het als onze verantwoordelijkheid om de maatschappelijke impact, onze toegevoegde waarde, zo groot mogelijk en de milieu-impact zo klein mogelijk te laten zijn. Daarom willen we verpakkingen en diensten leveren die hun functie met zo min mogelijk negatieve effecten op mens en planeet vervullen.”

Duurzaam bouwen

Om de milieu-impact van de organisatie te verlagen, heeft Paardekooper zichzelf als doel gesteld om in 2030 de bedrijfsfootprint gehalveerd te hebben en afvalvrij te zijn. Net als bij het naastgelegen pand is duurzaam bouwen daarom ook voor het nieuwe bedrijfsgebouw een belangrijk uitgangspunt bij zowel ontwerp, bouw als gebruik. Zo krijgt het nieuwe pand geen gasaansluiting, worden er 3.000 zonnepanelen op het dak geplaatst en wordt afval in het nieuwe pand gescheiden. Ook onderzoekt de verpakkingsspecialist de mogelijkheden om een groene gevel te plaatsen en zo de biodiversiteit te bevorderen. 

 


Leandra de Boef | 09-06-21 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

2109Evanthia asparagus


Overig nieuws2021 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS