maandag 27 september 2021
2109Evanthiavacature2 2105 Palletcentrale

Nieuwe animatie legt sleutelrol van glastuinbouw in energietransitie uit

Nieuwe animatie legt sleutelrol van glastuinbouw in energietransitie uit
De energietransitie brengt volop uitdagingen met zich mee. Volgens Agroenergy speelt de glastuinbouw een sleutelrol in het versnellen hiervan. Hoe precies wil het duidelijk maken met een nieuwe animatie. Ook laat het in de animatie zien welke kansen dit voor de tuinder met zich meebrengt om zijn energiekosten te verminderen.

Doordat de weersgevoelige elektriciteitsproductie door wind en zon verder toeneemt, sluit vraag en aanbod steeds vaker niet meer op elkaar aan en komt de balancering van het elektriciteitssysteem onder druk te staan. Bij veel wind is er bijvoorbeeld veel aanbod, terwijl dit niet betekent dat er op dat moment ook veel vraag hoeft te zijn. De glastuinbouw beschikt over een grote hoeveelheid flexibel vermogen die hierbij kan helpen. Het heeft zelfs het grootste decentrale flexibele elektrisch vermogen in Nederland.

Door WKK en/of belichting aan of uit te zetten, afhankelijk van de vraag, kan de glastuinbouw helpen om het elektriciteitssysteem weer in balans te brengen. Omdat de tuinder hiervoor een vergoeding krijgt, kan deze hiermee zijn energiekosten omlaag brengen, en tegelijkertijd de energietransitie faciliteren.

 


Redactie Floranews | 08-06-21 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

21 Vacatures op Floranews


Overig nieuws2021 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS