maandag 27 september 2021
2109Evanthiavacature2 2105 Palletcentrale

Meld Misdaad Anoniem start campagne tegen criminaliteit in sierteeltsector

Meld Misdaad Anoniem start campagne tegen criminaliteit in sierteeltsector

Criminelen liften volgens Meld Misdaad Anoniem graag mee op de bedrijvigheid en logistiek in de sierteelt. De import en export van bloemen- en planten blijken ideaal voor het smokkel van drugs, witwassen, arbeidsuitbuiting en fraude. Daarom start het een campagne om het bewustzijn van criminaliteit in de sierteeltsector te vergroten. Via de campagne worden kwekers opgeroepen verdachte zaken te melden.

Klik op de foto om de campagnevideo te bekijken

De aanwezigheid van criminelen heeft een grote impact op bedrijven. Het leidt tot overlast en onveiligheid voor medewerkers. Door intimidatie en afpersing komen mensen ernstig in de knel, stelt Meld Misdaad Anoniem in de campagne. "Je bedrijf loopt (imago) schade en het zorgt voor oneerlijke concurrentie. Dat moeten we voorkomen! Door misdaad te melden, helpen medewerkers en ondernemers om dat te voorkomen, stellen de initiatiefnemers van de campagne."

De campagne is geïnitieerd door Royal Flora Holland, Vereniging van groothandelaren in Bloemkwekerijproducten (VGB) , gemeenten Westland, Katwijk, Aalsmeer en Uithoorn, Politie, Openbaar Ministerie, FIOD / Belastingdienst, RIEC Den Haag, RIEC Amsterdam Amstelland.

Meld Misdaad Anoniem stuurt jaarlijks 17.000 meldingen door naar politie en andere opsporingsinstanties. Hierdoor worden dagelijks zaken opgelost. 

 


Redactie Floranews | 02-06-21 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

2109Evanthia asparagus


Overig nieuws2021 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS