maandag 4 december 2023
Beurs agenda sierteelt FN TOP add

Jubileumtruck Bosman Van Zaal op de weg

Jubileumtruck Bosman Van Zaal op de weg

Sinds een aantal weken rijdt er in Nederland een vrachtwagen rond met de boodschap dat Bosman Van Zaal uit Aalsmeer al 100 jaar kassen bouwt. Bosman is een van de oudste kassenbouwers van Nederland en is door de jaren heen uitgegroeid tot een toonaangevende specialist in tuinbouwprojecten met bijna 300 medewerkers in dienst en een moderne fabriek in Aalsmeer voor de productie van Venlokassen, breedkappers en foliekassen. 

Dit begon allemaal in 1921, toen de eerste houten kas gebouwd door Bosman. In de vijftiger jaren begon men op grote schaal met het bouwen van kassen met stalen spanten. Daardoor konden de kassen hoger en breder worden zonder hinderlijke stijlen in het gewas. De plaatselijke smederijen maakten in opdracht de spanten, die vervolgens naar de kweker gebracht werden om geschilderd te worden voordat de kas gebouwd werd. De eerste kas met stalen spanten werd bij Van Wijk aan de Hornweg in Aalsmeer gebouwd.
 
 
 
Bosman is een familiebedrijf dat enkele jaren geleden is samengevoegd met Totaal Techniek Frans Van Zaal, een bedrijf dat zich al decennialang specialiseert in logistieke systemen voor de tuinbouw. Van daaruit is de naam Bosman Van Zaal ontstaan.

De kassen van Bosman Van Zaal zijn gebaseerd op de nieuwste ontwikkelingen en de laatste inzichten in het duurzaam en efficiënt telen van voedingsmiddelen en sierteeltproducten. Indien gewenst, kunnen de kassen ook worden uitgevoerd met logistieke teeltsystemen en andere kasinstallaties. Voor meer informatie over Bosman Van Zaal, ga naar www.bosmanvanzaal.com.

Omdat is gebleken dat er over de laatste 100 jaar weinig bewaard is gebleven uit het rijke kassenbouwverleden van Bosman Van Zaal, roept het bedrijf de hulp in van de Nederlandse tuinbouwsector. Iedereen die ook maar iets in zijn bezit heeft dat betrekking heeft op het kassenbouwverleden van Bosman Van Zaal, zoals foto’s, premiums, onderdelen, correspondentie en wat ook niet meer, kan contact opnemen met Maxime van der Laarse via 100jaarkassen@bosmanvanzaal.com of 0297 – 344 344. Zij stelt het bijzonder op prijs. Indien er voldoende materiaal beschikbaar komt, dan wordt overwogen later in het jaar een digitale expositie te organiseren.

 


01-06-21 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

23 Vacatures op Floranews


Overig nieuws2023 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS