dinsdag 22 juni 2021
FN TOP add 2105 Palletcentrale

Dummen Orange opent Phalaenopsis showhuis in Duitsland

Dummen Orange opent Phalaenopsis showhuis in Duitsland

Dümmen Orange opent een nieuw Phalaenopsis showhuis bij Bremkens Orchids in Duitsland. Bezoekers kunnen hier, op afspraak, van week 21 tot en met week 24 langskomen voor de allereerste Orchidee Open Dagen. Het complete Dümmen Orange assortiment, inclusief nieuwe introducties, staat gedurende deze weken in volle bloei.

In het verleden moesten telers afreizen naar SOGO in Taiwan om het volledige Phalaenopsis assortiment van Dümmen Orange te bekijken. Nu is er een gemakkelijkere optie beschikbaar met een showhuis op het Europese continent. Peter Aalbregt, salesmanager Phalaenopsis bij Dümmen Orange: ‘De ligging dichter bij huis is niet eens het grootste voordeel voor telers, het bespaart tijd bij het testen. Telers kunnen vanaf nu alle Dümmen Orange-variëteiten ervaren in het Europese klimaat’.

Met de veredeling in Taiwan en een showhuis in Europa combineert de veredelaarhet beste van twee werelden. "De noviteiten en betere eigenschappen in Phalaenopsis komen uit Taiwan", zegt Chao Yi Lin, productmanager Phalaenopsis bij Dümmen Orange. "We lopen niet alleen voorop met onze eigen noviteiten, we werken ook samen met andere bekende Taiwanese Phalaenopsis-veredelaars en tonen nu ook hun aankomende commerciële rassen in het Europese klimaat."

De veredelingsafdeling in Taiwan heeft de afgelopen zeven jaar hard gewerkt aan kwalitatief goede standaard Phalaenopsis-soorten, met de nadruk op nieuwe big lip soorten. Deze nieuwe variëteiten bloeien nu voor het eerst in een commerciële proef in Europa.

Geïnteresseerden kunnen via Dümmen Orange een afspraak inplannen en zo kennis maken met de nieuwe standaard soorten, multiflora’s, XL cascade bloemen en de bekende minicollectie.  


Redactie Floranews | 31-05-21 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

2106SunflowerEvanthia


Overig nieuws2021 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS