donderdag 11 augustus 2022
2208 NIMA Sierteelt Marketing Event FN TOP add

Een beetje dom! #blog

Een beetje dom! #blog

Afgelopen maand zag Koningin Maxima Sarah en werd zij geïnterviewd door Matthijs van Nieuwkerk. Uiteraard kwam ook één van haar eerste uitspraken richting het Nederlandse publiek weer aan de orde: “Hij was een beetje dom”. En niet te vergeten hun geplande vakantie naar Griekenland. Het was een interview vol met ‘reflecties’. Er werd teruggekeken en Koningin Maxima legde uit hoe ze het nu anders zou doen. Duidelijk is dat ze geleerd heeft door samen met het gezin en externen de momenten te evalueren.

Koningin Maxima - foto: RVD 

Evalueren om te leren

Evalueren is iets dat we in de praktijk nog meer kunnen doen. Zeker als de werkcultuur vooral ‘hard werken’ is zoals in de glastuinbouw. Dan staan we er niet altijd bij stil dat sommige dingen die we doen misschien ook anders hadden gekund. Zeker in tijden van crisis wordt onder druk op basis van emotie verkeerde beslissingen genomen. Denk maar aan de hele mondkapjesinkoop-affaire van de overheid. Ik hoop toch, ondanks dat een volgende crisis misschien heel anders is, vooral het proces goed wordt geëvalueerd. Wat zijn je zwakke plekken? Hoe kun je dat anders organiseren om deze zwakheden op te lossen, zodat je dan niet weer dezelfde fouten maakt?

Onderdeel van je werk

Het continu evalueren en reflecteren is het belangrijkste onderdeel bij leren op de werkplek. Dat geldt niet alleen voor Koningin Maxima, de Nederlandse overheid maar voor iedereen. Het is de meest waardevolle manier van leren die maar weinig tijd hoeft te kosten. Het is een onderdeel van je dagelijks werk. Sommige bedrijven maken daarin al mooie stappen. Bijvoorbeeld door te werken met mentors op de werkplek. Zij hebben een belangrijke rol in het begeleiden van medewerkers en het leren reflecteren op hun werk.

Leren bevorderen

Wil je meer weten hoe je het leren op de werkplek kunt bevorderen? Meld je dan aan voor de workshop van Inholland Academy: “Leren op de werkplek, een betere leeromgeving is er niet.” Deze workshop wordt gegeven op 10 juni aanstaande tijdens de online inspiratiedag “Groeien in je werk”. Naast deze workshop zijn er ook nog vele andere leuke workshop te volgen. Bijvoorbeeld van Stigas: “Vlammen zonder afbranden”, CBT Logistiek – “Just in Time’ methode”, HAS – “Effect van licht op de plantengroei in de kas” en nog veel meer. Kijk voor meer informatie en voor het aanmelden op de website van Kasgroeit.

Anneke Postma - adviseur opleiding en ontwikkeling van Kasgroeit

 

Bron: www.Floranews.com
31-05-21 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

2207PlantariumGroenDirekt


Overig nieuws2022 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS