maandag 27 september 2021
2109Evanthiavacature2 2105 Palletcentrale

Bloemen in de Amsterdamse grachten

Bloemen in de Amsterdamse grachten

Deze week vaart Hydrangeaworld met een kleurrijke bloemenboot door de Amsterdamse grachten. Kwekers delen honderden bloeiende hortensia’s uit aan woonbootbewoners en voorbijgangers.

Doel van de actie is om een groene, gezonde leefomgeving te bevorderen op woonboten en in gevel- en stadstuintjes. De actie, die met veel enthousiasme door de Amsterdammers is ontvangen.

Daniëlle Zwinkels namens Hydrangeaworld: “Meer groen in steden heeft talloze voordelen. De buurt krijgt een vriendelijker uitstraling en mensen voelen zich veiliger. Bovendien lever je zo een bijdrage aan de biodiversiteit. Als we met z’n allen de bloemetjes letterlijk buiten zetten dan wordt het volop genieten. De tuinhortensia’s zijn ook zeer geschikt om in potten en bakken toe te passen.”

De verrassingsactie volgt op de bekendmaking dat het voorjaar van 2021 een van de koudste is van de afgelopen 10 jaar. In mei is het normaal al op en top zomer met veel zon en warmte. Zwinkels: “Door mensen te verrassen met bloeiende hortensia’s zorgen we toch voor zomerse sferen.” Ook via Facebook worden tot en met zaterdag 29 mei 2021 mensen verrast met gratis tuinhortensia’s. 


Redactie Floranews | 27-05-21 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

21 Vacatures op Floranews


Overig nieuws2021 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS