zondag 13 juni 2021
2105 Palletcentrale 2106EvanthiaOnTour

HBA presenteert in week 24 vijftig pothortensiarassen

HBA presenteert in week 24 vijftig pothortensiarassen

In week 24 organiseert HBA dit jaar een presentatie van bijna vijftig pothortensiarassen. Hieronder een aantal noviteiten als Fay, Florencia en Ice Boy, maar ook de HABA Pink en HABA Soft Pink, twee nieuwe hortensia’s die speciaal ontwikkeld zijn voor toepassing als hangplant. De presentatie van HBA is alleen op afspraak te bezoeken. 

HBA geeft met de presentatie een compleet beeld van het diverse sortiment dat het in huis heeft. Van de rassen worden zowel de geblauwde als de ongeblauwde versies getoond. De hydrangea’s zijn opgekweekt in potmaat 13 bij de HBA-partners Heuger-Gartenbaubetriebe en Kötterheinrich.

Een flink deel van het getoonde sortiment maakte deel uit van de houdbaarheidsproef die HBA in februari en maart van dit jaar uitvoerde. Omdat consumenten veel waarde hechten aan houdbaarheid, is het voor HBA een belangrijk criterium bij de selectie van nieuwe hydrangearassen. De medewerkers van HBA vertellen tijdens de presentaties meer over de verrassenden resultaten die de houdbaarheidsproef van dit voorjaar liet zien.

De presentatie word georganiseerd aan de Achterweg 58a in De Kwakel en is op afspraak te bezoeken op woensdag 16 juni t/m vrijdag 18 juni. Aanmelden voor bezoek is verplicht en kan via Jan ten Brinke: 06 558 26 262 of jan.ten.brinke@agriom.nl.

 

 


27-05-21 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

2106 OpenDagenKolsterBV


Overig nieuws2021 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS