woensdag 23 juni 2021
2105 Palletcentrale FN TOP add

Gemeente Amsterdam kiest voor één bloemenleverancier: The Flower Family

Gemeente Amsterdam kiest voor één bloemenleverancier: The Flower Family

De gemeente Amsterdam gaat vanaf nu nog maar met één bloemenleverancier samenwerken. Door middel van een aanbesteding is de keuze gevallen op online bloemenservice The Flower Family. Het bedrijf heeft een contract met de gemeente voor snijbloemen van twee jaar, met een optie tot verlenging van twee keer een jaar. Een grote en belangrijke stap voor het jonge bloemenbedrijf, dat duurzaamheid en inclusiviteit hoog in het vaandel heeft staan.

De inschrijvers op de aanbesteding van de gemeente zijn beoordeeld op onder andere duurzame bloemen, sociale impact en schone logistiek in de binnenstad. The Flower Family scoorde het hoogst en mag de aankomende jaren snijbloemen aanleveren voor diverse aangelegenheden voor personeel en relaties, bloemen op specifieke locaties in gemeentelijke panden en evenementen aankleden met bloemen-met-een-verhaal.

The Flower Family is drie jaar geleden opgericht door de twee jeugdvrienden Laurens Mulder en Jos van Beuningen. De twee deelden een droom: een bedrijf opzetten met oog voor mens, milieu en maatschappij. Al snel vonden ze een partner in Ilja Bakx, die zich als CTO bij de oprichters voegde. Ze werken ondertussen samen met een team family memebers nauw samen met 52 Nederlandse kwekers die oog hebben voor duurzaamheid en het milieu.

Er zijn bij de The Flower Family nu 5 mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt in dienst, talenten geheten: een bloemstylist, developer, bezorger, boekhouder en een plantenverzorger. "Onze talenten krijgen bij The Flower Family een nieuwe kans om op te bloeien in onze maatschappij. Wij geloven dat elk persoon zijn unieke krachten en talenten heeft." Door de opdracht van de gemeente Amsterdam zal dit aantal de komende jaren verdubbelen. 

Omwille van de leefbaarheid van de stad gaat de bezorging van de bloemen in de Amsterdamse binnenstad gebeuren met elektrische karretjes en bakfietsen.


Leandra de Boef | 26-05-21 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

21 Vacatures op Floranews


Overig nieuws2021 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS