woensdag 23 juni 2021
FN TOP add 2105 Palletcentrale

Bloemenbureau Holland benoemt Marco van der Sar tot bestuursvoorzitter

Bloemenbureau Holland benoemt Marco van der Sar tot bestuursvoorzitter

Het bestuur van Bloemenbureau Holland (BBH) heeft Marco van der Sar per 21 mei benoemd tot bestuursvoorzitter. Hiermee heeft het gekozen voor een onafhankelijke voorzitter. Van der Sar volgt Henk Spoon op, die na drie jaar voorzitterschap stopt.

Van der Sar brengt zowel internationale sierteeltervaring als kennis van marketing en strategie met zich mee. Hij is er trots op dat hij deze functie mag gaan invullen. Na zijn studie bedrijfskunde in Rotterdam werkte Van der Sar tien jaar voor Royal FloraHolland in diverse functies gericht op de internationale sierteeltpositie van de coöperatie. Daarna was hij bij Dümmen Orange vier jaar verantwoordelijk voor de mondiale marketing en communicatie. Sinds 2020 is Marco zelfstandig actief binnen de sector op gebied van interim management en marketing.

“Het is onze uitdaging om de toegevoegde waarde van Bloemenbureau Holland explicieter te maken voor kwekers en exporteurs. Ook moeten we zorgen dat de consumentenmarketing van bloemen en planten op een nog hoger niveau komt, zodat we samen meer succes en rendement kunnen behalen", aldus Van der Sar. "Als Bloemenbureau willen we de sector ondersteunen met kennis van marketingcommunicatie, consumentendata en netwerk. Er liggen kansen om de successen uit te bouwen en BBH ook relevant te maken voor kwekers en exporteurs die de meerwaarde nog niet ervaren. Ik geloof in de gezamenlijke aanpak en zoek actief naar de verbinding met iedereen die kan helpen in onze missie.”

Volgens Dennis van der Lubbe, directeur Bloemenbureau Holland, is het, na een periode waarin het Bloemenbureau verder is geprofessionaliseerd, nu tijd om de verbinding met de sector verder te intensiveren. "Met zijn netwerk en ervaring binnen de sector kan Marco hier een goede bijdrage aan leveren. Daarnaast heb ik Marco de laatste weken leren kennen als een positief en energiek persoon, met een open mindset. Ik verwacht op een plezierige en professionele manier met hem samen te werken binnen het bestuur.”


Redactie Floranews | 26-05-21 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

21 Vacatures op Floranews


Overig nieuws2021 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS