zondag 26 september 2021
2105 Palletcentrale 2109Evanthiavacature2

Groene Pluim voor Gova Laurierkwekerij

Groene Pluim voor Gova Laurierkwekerij

Gova Laurierkwekerij in Nispen heeft de Groene Pluim gekregen. Afgelopen vrijdag, 21 mei, werd de Groene Pluim overhandigd aan de broers Jack en Charl Goossens en moeder Nelly van Aert. Het Nispense bedrijf scoort uitstekend op vier Global Goals van de Verenigde Naties en verdient daarom volgens voorzitter Peter van den Eijnden deze prestigieuze prijs.

Het was niet helemaal een verrassing voor de broers. De afgelopen maanden kreeg de laurierkwekerij namelijk al meerdere keren bezoek van de vakjury die toetste of Gova Laurierkwekerij tot het selecte gezelschap Groene Pluim-winnaars behoort. Gova werd genomineerd door de gemeente Roosendaal.

"Het is een mooie waardering voor het werk dat je doet. Je probeert als bedrijf altijd duurzaamheid te denken, niet enkel op milieugebied. Ook op sociaal gebied, dat je iedereen een kans geeft", vertelt Charl Goossens aan ZuidWestupdate.nl. "Maar ook een stuk transparantie, dat je laat zien wat je doet. En op die manier andere bedrijven probeert te inspireren.”

Volgens de accreditatiecommissie van De Groene Pluim is bij Gova alles gericht op duurzaamheid voor mens en milieu. Niet als een belangrijke bijzaak maar als hoofdzaak. Gova kweekt groen, kleurt groen en is groen. Naast duurzaamheid wordt ook de menselijke maat niet vergeten. Het bedrijf telt 35 medewerkers waarvan maar liefst 20 medewerkers met een afstand tot de arbeidsmarkt. Gova won daarvoor in 2017 de Participatieprijs West-Brabant.

Stichting De Groene Pluim

Stichting De Groene Pluim is ontwikkeld om bedrijven die serieus werk maken van duurzaam ondernemen te erkennen, te waarderen en voor het voetlicht te brengen. "Door De Groene Pluim uit te reiken ontstaat er een voorbeeldfunctie. Want ondernemers zijn zich vaak niet bewust van de brede maatschappelijke visie die zij hebben. Ze vinden het ‘de normaalste zaak van de wereld’." 

De Groene Pluim was aanvankelijk een regionaal initiatief van een paar ondernemers in West-Brabant. Enthousiast geraakt door de grote groei heeft de stichting het doel geformuleerd om ook boven de rivieren en in de rest van Nederland het netwerk uit te breiden. 

 


Leandra de Boef | 22-05-21 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

21 Vacatures op Floranews


Overig nieuws2021 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS