woensdag 23 juni 2021
FN TOP add 2105 Palletcentrale

Fairtrade Award voor Groenland

Fairtrade Award voor Groenland

Groenland BV heeft onlangs de Fairtrade Award gekregen van Fairtrade gemeente Aalsmeer. De Award is in ontvangst genomen door John Celie, CEO van Groenland. De Award werd toegekend omdat alle bedrijven van Groenland BV duurzaam én sociaal ondernemen.

"In de bedrijfsvoering wordt altijd afgewogen wat de impact van de beslissingen is op mens en milieu met als doel om een duurzaam fundament te leggen voor de toekomst. Dit zie je terug in de duurzame panden met onder andere zonnepanelen en water- en afval recycling, het gebruik van Fairtrade producten, aandacht voor het personeel en de lokale betrokkenheid door de steun aan verschillende lokale doelen", aldus Fairtrade gemeente Aalsmeer.

"Ook de SDG’s (Sustainable Development Goals of Duurzame Ontwikkelingsdoelen) vindt Groenland belangrijk." Dit zijn zeventien doelen om van de wereld een betere plek te maken in 2030. De SDG’s zijn afgesproken door de landen die zijn aangesloten bij de Verenigde Naties (VN), waaronder Nederland. De doelen kwamen er op basis van wereldwijde inbreng van organisaties en individuen.

De Duurzame Ontwikkelingsdoelen startten in 2015 en lopen nog tot 2030. Ze zijn een mondiaal kompas voor uitdagingen als armoede, onderwijs en de klimaatcrisis. Om producten met het Fairtrade keurmerk te gebruiken wordt er gewerkt aan tien van deze doelen.

 


Redactie Floranews | 22-05-21 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

2106SunflowerEvanthia


Overig nieuws2021 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS