woensdag 23 juni 2021
FN TOP add 2105 Palletcentrale

LV Plant en Vilosa gaan samenwerken

LV Plant en Vilosa gaan samenwerken

Vanaf 2022 zal Vilosa ook de sierteeltproducten van LV Plant gaan verkopen. De twee bedrijven zijn hiertoe een strategische samenwerking aangegaan. De groenteplantentak van LV plant blijft hiervan gescheiden.

LV Plant en Vilosa laten weten dat de sterk veranderende sierteeltmarkt, het aanvullende productpallet en de wens tot ultieme klantbeleving de belangrijkste redenen voor de samenwerking zijn. “De samenwerking met LV plant stelt onze klanten in staat om met de kansen van beide assortimenten te groeien”, vertelt Rene van Dop, directeur Vilosa.

Leo Valstar (l) en René van Dop (r)

Leo Valstar, directeur LV Plant: “De samenwerking met Vilosa zorgt dat het bedrijf meer specialisme en focus op de teelt van sierteeltproducten krijgt, hierdoor kunnen wij onze focus nog sterker verleggen naar het optimaliseren van de (groente)plantenproductie.” De teelt en verkoop van groenteplanten zal op de huidige manier voortgezet worden onder de vertrouwde naam LV Plant en onder leiding van Leo Valstar.

LV Plant richt zich in de winter op de opkweek van groenteplanten zoals tomaten-, paprika- en aubergineplanten. "Met deze specialisatie leggen we de basis voor een topproduct. Met zo’n topproduct is een groenteteler klaar om een goede start van het teeltseizoen te maken", aldus Valstar. In het voorjaar en in de zomerperiode teelt de kweker Chrysanten, Celosia’s en bloeiende seizoensproducten. Vilosa is een moderne en geautomatiseerde kwekerij met drie locaties in Westland. Hier kweekt het Kalanchoë en diverse seizoensproducten zoals Celosia, Princettia en Chrysant. 

Redactie Floranews | 22-05-21 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

Tussen FN


Overig nieuws2021 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS