zondag 13 juni 2021
2105 Palletcentrale 2106EvanthiaOnTour

Nederlanders willen wel een groene tuin, maar kiezen nog vaak voor tegels

Nederlanders willen wel een groene tuin, maar kiezen nog vaak voor tegels

Het grootste deel van de Nederlanders wil wel een groene tuin, maar kiest toch voor veel tegels in de tuin. Maar liefst acht op de tien Nederlanders hebben graag zoveel mogelijk groen in de tuin, blijkt uit onderzoek van onderzoeksbureau Direct Research in opdracht van Hornbach. Toch bestaat de gemiddelde Nederlandse tuin bijna voor de helft uit tegels. De ambitie om tuinen te verduurzamen is er wel, zeker bij twintigers en dertigers, maar blijkbaar is nog niet altijd duidelijk wat daarvoor nodig is.

Het Duurzaamheidsonderzoek Tuin, wijst uit dat we groen massaal verkiezen boven tegels in de tuin. Maar wat we belangrijk vinden aan de tuin, is in de eerste plaats dat we buiten kunnen zitten. Ruim de helft van de Nederlanders noemt dit als belangrijkste functie. Zeker in deze tijd is het prettig om een eigen terras te hebben. Een terras betekent in veel gevallen ook dat er veel tegels liggen.

Nederlandse tuinen bestaan gemiddeld voor bijna de helft uit tegels en is dus niet duurzaam te noemen. Hiervoor moet je tuin voor het merendeel uit groen bestaan. Twee derde van de Nederlanders zegt een duurzame tuin te hebben, maar in de praktijk is dat niet het geval.

De sleutel tot een duurzame tuin is beplanting. Dit zorgt ervoor dat regenwater gemakkelijk in de bodem kan trekken. Zo kan wateroverlast worden beperkt. Niet bepaalt een overbodige luxe in het natte voorjaar dat we dit jaar kennen. Een andere duurzame stap is regenwater opvangen in een regenton om er de tuin mee te sproeien als drogere tijden aanbreken. 

Biodiversiteit

Uit het onderzoek blijkt ook dat vier op de tien Nederlanders hun tuin wel meer wil verduurzamen. Vooral twintigers en dertigers hebben deze wens, bij 55-plussers en 66-plussers leeft dit onderwerp minder. Opvallend is dat verduurzaming door biodiversiteit populair is. Van de Nederlanders die hun tuin willen verduurzamen, wil meer dan de helft dat doen door de tuin aantrekkelijker maken voor insecten en zo de biodiversiteit te vergroten. 


21-05-21 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

2106 StudioFlowerTrials


Overig nieuws2021 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS