zondag 2 oktober 2022
FN TOP add FN TOP logo

Lukt het jou om anderen te beinvloeden? #blog

Lukt het jou om anderen te beinvloeden? #blog

Iedereen herkent het wel. Als je ergens in geïnteresseerd bent, bijvoorbeeld in een nieuw type stekrobot, dan valt het heel erg op dat je ‘toevallig’ allemaal artikelen of filmpjes tegen komt over deze robot. Ook al staat de robot al in je schuur. Eigenlijk is dat helemaal niet zo vreemd. Je stuurt in feite onbewust je eigen denken. Het leuke is, je kunt ook het denken en doen van anderen beïnvloeden! Hoe je dat doet vertellen Arno Folkerts & Paul Smit je op een leuke manier tijdens de inspiratiedag van Kasgroeit.

Als we een ander proberen te beïnvloeden tot nieuw gedrag, proberen we dat meestal door de ander uit te leggen waarom ander gedrag beter is. We gaan overtuigen want we geloven er zelf helemaal in. Met alle goede bedoelingen, maar zonder effect. Gedrag beïnvloeden is behoorlijk lastig. Om mensen echt zover te krijgen, zul je met meer moeten komen dan alleen een goed beargumenteerd verhaal.

Gekozen worden bij gym

Besluitvorming is vaak helemaal niet zo rationeel. We laten ons vooral beïnvloeden en dat komt meestal voor uit angst. Of we willen iets zo graag hebben, want we denken er gelukkig van te worden. Of we willen niet buiten de groep vallen. Bijvoorbeeld vroeger bij gym: Je zal maar als laatste gekozen worden! Succesvol willen zijn dus een grote rol bij besluitvorming. Juist door in te spelen op deze gevoelens, werkt het goed om mensen nieuwsgierig te maken en uit te dagen.

Hoe werkt jouw brein?

Wil jij weten hoe jouw brein en dat van anderen werkt? Laat je inspireren door Arno Folkerts & Paul Smit tijdens onze online inspiratiedag op 10 juni! Arno en Paul behoren tot de meest gevraagde sprekers van Nederland. Met een unieke combinatie van humor en neurowetenschappelijke inzichten, spreken zij over verandering, wendbaarheid en samenwerking en leggen uit hoe we juist in deze tijd op afstand kunnen samenwerken, leidinggeven en inspireren. En vooral hoe dat in je brein werkt.

Heb je meer of andere inspiratie nodig om te groeien in je werk? Bekijk dan het volledige programma van onze online inspiratiedag op 10 juni en meld je aan voor een van onze vele workshops.

Anneke Postma, adviseur opleiding en ontwikkeling Kasgroeit


 

Bron: www.Floranews.com
21-05-21 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

21 Vacatures op Floranews


Overig nieuws2022 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS