maandag 27 september 2021
2105 Palletcentrale 2109Evanthiavacature2

20 mei is Wereld Bijendag: voor Honey Highway is het elke dag bijendag

20 mei is Wereld Bijendag: voor Honey Highway is het elke dag bijendag

Vandaag, 20 mei, is het Wereld Bijendag. Voor Honey Highway is het iedere dag Bijendag, maar vandaag wordt er een bijenzwerm geschept, wordt er praktijkles Red de Bij gegeven aan schoolkinderen en wordt de A7 vanaf de Afsluitdijk tot Joure geïnspecteerd om te kijken hoe het met de bloemen gaat.

In 4 jaar tijd heeft Honey Highway honderden kilometers bermen van autowegen, spoorwegen en dijken ingezaaid met meerjarige inheemse bloemen. Bermen en dijken zijn uitermate geschikt, omdat hier dit onbespoten schrale grond is. Grote overheidsinstanties, Provincies, Rijkswaterstaat, ProRail en tal van bedrijven werken hier volop aan mee.

Naast het inzaaien geeft Honey Highway educatie. Aan basisschoolkinderen op 80 bassischolen is Praktijkles Red de Bij gegeven. Rond het schoolplein wordt ook ingezaaid. En de kinderen ontvangen zakjes biologische bloemenzaden mee voor thuis.

Wereld Bijendag valt niet voor niks in deze maand. Mei is namelijk de maand, waarin de honingbijen gaan zwermen en de bloemen in bloei komen. De oude koningin maakt plaats voor de nieuwe koningin en neemt de helft van het volk mee. Je kunt dan “een zwarte wolk” in de lucht zien. 
 
 
 
Steeds meer mensen zijn zich bewust dat bijen het lastig hebben. Er is nauwelijks voedsel, omdat er veel te weinig wilde bloemen zijn. Van de 360 wilde bijensoorten in Nederland, is de helft met uitsterven bedreigd. Wilde bijen hebben specifieke inheemse bloemen nodig om hier hun stuifmeel vandaan te halen en zo te kunnen overleven.

Open Dag Honey Highway

Op zaterdag 19 juni is er een open dag bij Honey Highway op Landgoed Op Hodenpijl in Schipluiden, met een rondleiding langs de bijen die het hele jaar stuifmeel hebben verzameld in de biologische moestuin, fruitboomgaard, op het bloemenveld en A4 Honey Highway.


20-05-21 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

21 Vacatures op Floranews


Overig nieuws2021 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS