zondag 26 september 2021
2105 Palletcentrale 2109Evanthiavacature2

Onze eigen privacy terugpakken #blog

Onze eigen privacy terugpakken #blog

Privacy is een groot goed. Dat weten we allemaal. Maar we kennen ook dat we iets zoeken via een zoekmachine en dat we nog geen tel daarna via de sociale platformen advertenties zien van de producten waarop we zochten. Ik weet niet hoe dat jullie vergaat, maar ik vind dat in de meeste gevallen vervelend. De grote platformen kunnen ons tracken. Wij zoeken en zij geven de gedachte. Daarmee helpen we commerciële bedrijven. Maar willen wij dat als klant? Ik denk dat het tijd wordt dat we onze eigen privacy eens terug gaan pakken.

IOS 14.5

Apple heeft er, met de laatste update van operating systeem IOS 14.5, een algemene instelling bijgedaan. Je kan bij Apple-producten, die draaien op IOS 14,5, de trackingmogelijkheden met een schuifje uitzetten. Dit houdt in dat er geen tracking meer plaats kan vinden.

 

Voor bedrijven zoals Facebook en andere platformen is dit niet zo prettig. Hun businessmodel is hierop gemaakt. Zij bieden bedrijven advertentiemogelijkheden aan die mede gebaseerd zijn op tracking. Als deze uitgezet kan worden is dat dus een behoorlijke slag voor bedrijven die daarvan afhankelijk zijn. Jullie snappen wel dat een bedrijf als Facebook hier niet blij mee is.

Uit eerste onderzoek blijkt dat 88 procent wereldwijd de tracking mogelijkheden vanuit apps heeft uitgezet. Lees het hier. Dat is nogal wat. Maar wat houdt dat eigenlijk in. Dat getal zegt iets hoe wij als consument denken over het tracken van onze data en onze manier van het omgaan met de apps en de data die daaruit kan komen. Kort gezegd we willen het dus gewoon niet. We vinden het interessanter dat wij zelf aan het roer staan over welke data wel en niet gedeeld gaat worden. We pakken dus onze privacy terug.

Kans of bedreiging?

Het klinkt direct als een bedreiging. We kunnen niet meer tracken dus eigenlijk zijn we een stukje controle kwijt. Willen we nog wel adverteren op Facebook of andere platformen. Zoals jullie misschien ook wel lezen staat ook het begrip cookies flink ter discussie want dit traceert ook bepaalde zaken.

Alleen is het wel een bedreiging? De consument staat aan het roer door deze omslag. Is het dan niet eens goed om na te gaan denken hoe we onze consument nu echt centraal stellen in onze content en advertenties. Als de klant het echt interessant gaat vinden wat we als bedrijf doen, kunnen we ons ook zeker voorstellen dat die consument ook wel bereid is wat data met ons te delen en ons meer mogelijkheden te geven. Misschien gaat hij nu de waardevolle content meer en beter toepassen zonder lastig gevallen te worden door ons overal tegen te komen.

Ik hoop dat jullie het gaan zien als een kans. Val niet meer lastig maar val bij in wat de klant en/of potentiële klant wil weten. En geef ze de mogelijkheid om dat goed tot zich te nemen. De juiste content en context gaan alleen nog maar belangrijker worden. Een mooie ontwikkeling.


Ernst Jan Bos
Bos Social Business
 

Bron: www.floranews.com
20-05-21 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

2109Evanthia asparagus


Overig nieuws2021 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS