dinsdag 22 juni 2021
FN TOP add 2105 Palletcentrale

Rapper Dio eerste Groenburgemeester van Amsterdam

Rapper Dio eerste Groenburgemeester van Amsterdam
Rapper Dio is benoemd tot de eerste Groenburgemeester van Amsterdam. Zijn bijzondere burgemeesterschap is speciaal in het leven geroepen om te helpen bij het vergroenen van zijn stad en is onderdeel van de buitenplantencampagne Van Grauw naar Groen.
 
De rapper gaat als eerste groenburgemeester op zoek naar de grauwste straat van Amsterdam en deze gaan vergroenen. Verder start hij initiatieven, stelt groene ideeën voor en gaat met bewoners en groenexperts aan de slag. Zo worden buren weer bij elkaar gebracht, en zien ze wat buitenplanten doen. Niet alleen in hun eigen tuin, maar ook in straten, plantsoenen en tegen gevels. Dio is per direct benoemd en hoopt ook andere steden te inspireren met deze groene plannen en ideeën. Na een jaar zal Dio het stokje overdragen aan de volgende Groenburgemeester.
 
 
 
"Ik vind het een compliment en een enorme eer om de allereerste Groenburgemeester van Amsterdam te worden en komend jaar te helpen met het vergroenen van de stad. Ik ben een geboren en getogen Amsterdammer en ik heb in verschillende buurten in de stad gewoond" vertelt Dio. "Ik kan dus wel een aantal straten bedenken die vergroening kunnen gebruiken. En waar de buurt op die manier weer meer met elkaar wordt verbonden en verschillende culturen kunnen samenkomen. Daar zet ik me graag voor in dit jaar."
 
Met het benoemen van de Groenburgemeester wordt ook aandacht van pers en contentpartijen gevraagd voor de buitenplantencampagne 'Van Grauw naar Groen' en voor Mooiwatplantendoen.nl. “Dio is een verbinder, iemand die de kracht heeft om te inspireren. Hij streeft al geruime tijd naar een duurzamere samenleving en is een groot natuurliefhebber", vertelt Isabel Groot van Bloemenbureau Holland. "Met zijn muziek heeft hij al bewezen dat hij mensen bij elkaar kan brengen en voor saamhorigheid kan zorgen in deze gekke tijd. In onze ogen is hij de ideale kandidaat om mede-Amsterdammers op te roepen hun wijken of straten te vergroenen.”
 

Redactie Floranews | 18-05-21 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

21 Vacatures op Floranews


Overig nieuws2021 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS