zondag 13 juni 2021
2105 Palletcentrale 2106EvanthiaOnTour

Familie Schouten in EOdoc: Het leven gaat niet altijd over tulpen

Familie Schouten in EOdoc: Het leven gaat niet altijd over tulpen

Op maandag 7 juni staat de West-Friese schaats- en tulpenfamilie Schouten centraal in het televisieprogramma EOdoc op NPO2. In de documentaire is te zien hoe het leven van de familie Schouten uit Andijk draait om tulpen en topsport. Met elkaar runnen ze een groot internationaal tulpenbedrijf en kinderen Irene en Simon schaatsen op wereldtopniveau. Irene heeft op de Olympische Spelen al een medaille binnengesleept en recent de eerste Nederlandse WK titel op de 5000 meter. Alles draait om hard werken en hard trainen. Tot moeder Jolanda getroffen wordt door een hersenbloeding en onverwacht veel zorg en aandacht nodig heeft. Dan verandert alles.

De documentaire toont het leven van de succesvolle familie Schouten in voor- en tegenspoed. Meer dan twee jaar volgde regisseur Barbara Makkinga het gezin. Een tijd waarin gigantisch geïnvesteerd werd in het tulpenbedrijf, Irene en Simon om medailles streden en de zorg voor moeder bleef. Een aangrijpende EOdoc over onvoorwaardelijke liefde, trouw, veerkracht en mantelzorg.

Het gezin functioneerde lang als een goed geoliede machine waarin ieder zijn rol vervulde, met moeder Jolanda als het kloppend hart. Totdat het noodlot toesloeg en zij werd getroffen door een zwaar herseninfarct, in coma raakte en daar ernstig beschadigd uitkwam. Nu kan ze bijna niets meer en lijkt ze niet meer op de vrouw (en moeder) die ze ooit was. De dokters gaven geen cent voor haar herstel. Maar de Schoutens zouden de Schoutens niet zijn als ze het hierbij lieten zitten. Met zijn allen zorgen ze voor de vrouw die ooit voor hun allemaal zorgde. Elke vorm van vooruitgang wordt gevierd als een overwinning.

Bekijk hier de trailer van EOdoc. De documentaire wordt uitgezonden op maandag 7 juni om 20.00 uur op NPO2


Leandra de Boef | 17-05-21 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

2106 StudioFlowerTrials


Overig nieuws2021 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS