donderdag 11 augustus 2022
FN TOP add 2208 NIMA Sierteelt Marketing Event

Karin Bloemen opent samen met burgemeester Groene Zetel in Den Haag

Karin Bloemen opent samen met burgemeester Groene Zetel in Den Haag

In het kader van de internationale Fascination of Plants Day heeft Karin Bloemen afgelopen woensdag 12 mei, samen met de burgemeester van Den Haag, Jan van Zanen, een 3,5 meter hoge Groene Zetel geopend op Het Plein. Tijdens Fascination of Plants Day wordt internationaal aandacht gevraagd voor het belang van planten en plantwetenschap voor de samenleving. 

“Beste burgers en buitenlui”, begon zangeres Karin Bloemen haar groene troonrede op het Plein in Den Haag. “We moeten het groen koesteren, planten zijn ontzettend belangrijk”, zei de cabaretière en fervent tuinierster die notabene een tuinman heeft die net als de burgemeester van Den Haag, Jan van Zanen heet. Burgemeester Van Zanen zelf opende het kunstwerk officieel en Karin Bloemen drapeerde haar rode jurk met een meterslange sleep op de 3,5 meter hoge zetel. Aansluitend op de opening namen diverse Tweede Kamer leden plaats op de stoel voor een kort interview over hun fascinatie voor planten.

Take a Seed

De Groene Zetel staat tot en met 18 mei op het Plein, ook het publiek kan plaatsnemen op de stoel onder het motto Take a Seed. De stoel is volledig bezaaid en beplant met plantaardige producten, een diversiteit aan bloemen, planten, groente en fruit. Een prachtig groen kunstobject waarvoor politici maar ook burgers voor worden uitgenodigd om hierop plaats te nemen.

Planten zijn de basis van ons leven. Het is fascinerend hoe we steeds meer te weten komen hoe ze functioneren en hoe ze ons ten dienste staan. Innovatie rond planten levert ook veel vragen op. In de week van 12 tot 19 mei worden deze vragen behandeld, met de drie meter hoge groene zetel als communicatiedrager. 

Talkshow

Op 18 mei vindt de online talkshow Take a Seed plaats bij het kunstwerk. Tijdens deze online talkshow voelt Jeroen Pauw op het scherpst van de snede zijn gasten aan de tand over plantenveredeling, innovatie, plantgezondheid, duurzaamheid en klimaat.

Gasten aan tafel zijn onder andere Louise Vet, hoogleraar ecologie, John van der Oost, biochemicus en hoogleraar microbiologie, Joris Thijssen; PvdA Tweede Kamerlid, Thomas Grosfeld, Manager Economie & Innovatie VNO-NCW, MKB Nederland en Cora van Nieuwenhuizen, Minister van Infrastructuur en Waterstaat. Sidekick is die dag Sabine Scharwachter, voorzitter van DWARS, GroenLinkse Jongeren.

In Nederland worden de activiteiten tijdens de internationale Fascination of Plants Day gecoördineerd door Plantum, door de WUR en 13 branches uit de land- en tuinbouwsector.


Leandra de Boef | 14-05-21 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

2207Flamingovacature


Overig nieuws2022 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS