zaterdag 25 september 2021
2109Evanthiavacature2 2105 Palletcentrale

Onderzoek naar een lokale veiling naast landelijk veilen bij FloraHolland

Onderzoek naar een lokale veiling naast landelijk veilen bij FloraHolland

Royal FloraHolland onderzoekt de wenselijkheid en bedrijfseconomische haalbaarheid van een lokale veiling naast de toekomstige landelijke, digitale veiling. Dit maakte CEO Steven van Schilfgaarde begin dit jaar bekend. De afgelopen maanden werd een interne verkenning gedaan naar deze mogelijkheid. In het project 'Lokale veiling' wordt, in nauwe afstemming met het programmateam 'Landelijk veilen', nu een haalbaarheidsstudie uitgevoerd.

Er zal op korte termijn een klankbordgroep 'Lokale veiling' opgezet worden, gevormd door een aantal kwekers en kopers. Ondernemers kunnen zich nog melden om deel te nemen aan deze klankbordgroep. Op woensdag 26 mei wordt een eerste plenaire sessie gehouden op de locatie in Rijnsburg. Daarna volgen de komende maanden nog enkele sessies.

FloraHolland wil met het onderzoek de onvrede bij een deel van de coöperatieleden wegnemen. Voornamelijk kleinere kwekers en handelaren verzetten zich volgens de veiling tegen de snelle veranderingen bij de bloemenveiling. Zij zouden bang zijn dat bijzondere bloemen en planten minder zullen opbrengen als ze via een nieuw digitaal handelssysteem verkocht moeten worden. De bezorgdheid van de leden zou vooral leven bij bloemisten en lijnrijders rond veiling Rijnsburg. 


Redactie Floranews | 12-05-21 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

2109Evanthia asparagus


Overig nieuws2021 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS