woensdag 23 juni 2021
2105 Palletcentrale FN TOP add

De Batterijen onderscheidt zich met milieubewust afdekmiddel

De Batterijen onderscheidt zich met milieubewust afdekmiddel

Advertorial - Sinds enkele jaren maakt boomkwekerij De Batterijen in Ochten gebruik van ProLine Containermulch, de zeer milieubewuste variant van het bestaande organische afdekmiddel voor potten en containers, om de groei van algen en onkruiden tegen te gaan. Het product wordt door Klasmann-Deilmann in eigen beheer geproduceerd.

Verkleinen footprint

Erik Mol, verantwoordelijk voor de kwaliteitszorg bij De Batterijen, geeft aan waarom het gebruik van deze ProLine Containermulch zo belangrijk is. “Ons bedrijf is geheel gericht op duurzaamheid, het verkleinen van onze footprint. Een proces waar we middenin zitten. Na een intense aanloopperiode zijn we twee jaar geleden op één veld gestart met de grootschalige productie van planten in containers, geheel volgens de Skal richtlijnen, zodat we onze producten gecertificeerd kunnen uitleveren. De ProLine Containermulch voldoet ook aan die eisen en werkt daarnaast ook nog eens uitstekend.”, aldus Mol. Op basis van deze ervaringen heeft de kwekerij besloten de productie van planten in containers met een Skal certificering in de komende periode te verdubbelen, ook weer met gebruik van ProLine Containermulch.

Erik Mol van De Batterijen

Skal richtlijnen

De ProLine variant van Containermuch afdekmiddel maakt deel uit van de ProLine productenlijn van Klasmann-Deilmann, waarin ook substraten zijn opgenomen. Al deze producten worden geproduceerd op basis van de richtlijnen, die van toepassing zijn op de bio certificering van Skal Bio Controle, een toezichthouder op biologische productie. Deze organisatie gaat uit van de vastgestelde wet- en regelgeving voor biologische productie van voedingsmiddelen, diervoeding, planten en bloembollen.

Containermulch

ProLine Containermulch wordt gemaakt van naaldhout, afkomstig uit duurzaam beheerde bossen (PEFC-keurmerk). Het hout heeft een thermische behandeling ondergaan om fytosanitaire risico’s te vermijden. Containermulch droogt snel, is waterdoorlatend en breekt de waterdruppels, zodat de bovenlaag niet dichtslaat. Hierdoor worden de omstandigheden waaronder algen, mossen en onkruidenkunnen ontstaan, minder gunstig. Door toepassing van Containermulch zijn potten en containers nagenoeg vrij van algen en onkruiden, droogt de potgrond minder snel uit en toont de plant of struik stukken beter

De Batterijen

Boomkwekerij De Batterijen in Ochten is één van de grootste kwekerijen In Nederland op het gebied van vruchtbomen, die zich vooral onderscheid door duurzaamheid. Ze gebruiken niet alleen biologische bestrijdingsmiddelen, meststoffen en organische onkruidbestrijding, maar beschermen ook de natuur door bloeiende kruiden- en bloemenranden te planten op hun kwekerij en nestgelegenheden te creëren voor vogels, bijen en andere nuttige insecten. Daarbij wordt bewust bespaard op water en energie en wordt het afval gescheiden.

Klasmann-Deilmann

Klasmann-Deilmann Benelux uit Schiedam is een wereldwijde leverancier van substraten, grondstoffen en Growcoon pluggen voor de tuinbouw en boomkwekerij. De organisatie beschikt over eigen veenderijen en productielocaties voor hernieuwbare grondstoffen. De eindcontrole van alle producten vindt plaats in eigen laboratoria. De organisatie is RHP-gecertificeerd en alle producten van Klasmann-Deilmann zijn onderscheidend door een hoge en constante kwaliteit, ontwikkeld op basis van kennis en ervaring. www.klasmann-deilmann.com.


12-05-21 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

2106SunflowerEvanthia


Overig nieuws2021 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS