maandag 21 juni 2021
2105 Palletcentrale FN TOP add

Colorita pot Alstroemeria seizoen van start

Colorita pot Alstroemeria seizoen van start

Het seizoen van de Coloria pot Alstroemeria is weer begonnen. Het assortiment is al jaren verkrijgbaar bij Plantanious en vanaf dit seizoen ook bij F.N. Kempen. De beschikbaarheidsweken van beide kwekerijen vullen elkaar aan, waardoor Colorita een langere periode beschikbaar geworden voor de markt.

"Door unieke hybride genetica steekt de plant haar energie in het maken van nieuwe bloemen in plaats van het maken van zaad in de zaaddozen. Ze bloeien daardoor de hele zomer door, terwijl andere series/ rassen stoppen met bloeien, energie steken in de zaaddozen en in rust gaan", aldus veredelaar Royal van Zanten. "Door de hoeveelheid nectar en stuifmeel zijn onze Colorita-soorten ongetwijfeld ook gunstige planten voor bijen. De zichtbare richtlijnen voor nectar op de bloemblaadjes leiden de bijen naar de bron van hun voedsel, terwijl de open bloemvorm hen een gemakkelijke toegang en bescherming tegen de wind biedt."

Het kwaliteitsproces begint natuurlijk al bij veredeling en de genetica zoals u hierboven kon lezen, maar Colorita’s maken volgens de veredelaar ook het verschil in hun productieproces: "De planten worden zorgvuldig in het lab vermeerderd en niet gescheurd zoals andere rassen. Dit zorgt voor een betrouwbaardere productie bij de kweker, maar ook voor uniforme en sterke planten."
 


Redactie Floranews | 11-05-21 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

2106SunflowerEvanthia


Overig nieuws2021 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS