zondag 2 oktober 2022
FN TOP logo FN TOP add

Peter van Nieuwkoop nieuw hoofd Keuringen Naktuinbouw

Peter van Nieuwkoop nieuw hoofd Keuringen Naktuinbouw

Peter van Nieuwkoop wordt per 1 augustus het nieuwe hoofd Keuringen bij Naktuinbouw. Van Nieuwkoop komt per 1 juli in dienst om per 1 augustus Ron Bleijswijk op te volgen, die per die datum met pensioen gaat.

De 50-jarige Van Nieuwkoop zal zich de in de komende jaren, naast de aansturing van alle keuringsactiviteiten, ook gaan richten op de uitwerking van nieuwe uitdagingen uit het meerjarenplan Naktuinbouw Next Level. Voor Keuringen houdt dit onder meer in dat er meer risicogericht gekeurd gaat worden. En dat bedrijven meer mogelijkheden krijgen voor eigen uitvoering van beoordelingen en toetsingen onder officieel toezicht. Daarnaast wordt ook de digitalisering van werkprocessen en het gebruik van data belangrijker.

Van Nieuwkoop werkt sinds 2017 bij de Bloembollenkeuringsdienst in Lisse als hoofd Keuringen en Kwaliteit en leidde de laatste drie jaar ook het BKD-laboratorium. Daarvoor werkte hij 17 jaar in verschillende functies bij Royal FloraHolland. Van Nieuwkoop studeerde tuinbouw aan de Agrarische Hogeschool in Delft en Agrarische Economie in Wageningen.

Ron Bleijswijk is sinds 2010 hoofd Keuringen. Hij nam toen de keuringswerkzaamheden van directeur John van Ruiten over. Bleijswijk zette in de afgelopen elf jaar onder meer zijn schouders onder de optimalisatie van de organisatiestructuur en nieuwe teamindeling en de introductie en gebruik van mijnNaktuinbouw als portal voor keuringsaangifte en verwerking keuringsrapportages. Daarnaast speelden de voorbereiding en invoering van de Plantgezondheidsverordening en de opzet van Brexit-keuringen een belangrijke rol.


Redactie Floranews | 10-05-21 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

Tussen FN


Overig nieuws2022 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS