woensdag 23 juni 2021
2105 Palletcentrale FN TOP add

Tulp verovert Oekraiense harten

Tulp verovert Oekraiense harten

In de Oekraïense hoofdstad Kiev bloeien dit voorjaar ruim honderdduizend Nederlandse tulpen. Dagelijks genieten duizenden mensen op het beroemde Maidanplein van de Hollandse bloemenpracht.

Hoogtepunt tijdens het Tulpenfestival is een rond plantsoen met zo’n twintigduizend geel-rode tulpen Tulipa ‘Blushing Apeldoorn’. Met het festival wordt dit voorjaar de 30 jaar onafhankelijkheid van het land gevierd.

Het initiatief is afkomstig van Emiel de Sévrèn Jacquet, Honorair Consul van Oekraïne in Nederland: “Het is fantastisch om te zien dat de mensen zo genieten van de Hollandse tulpenpracht. Bij lekker weer lijkt het Keukenhof wel… Er worden ongelooflijk veel foto’s en selfies gemaakt bij de bloemen. Mensen worden er echt blij van.”

Het Oekraïens-Nederlands Tulpenfestival is een jaarlijks terugkerend evenement waarbij ook een netwerkbijeenkomst voor ondernemers en politici wordt georganiseerd. Het festival benadrukt de vriendschap tussen beide landen.

Nederland is een van de grootste investeerders in Oekraïne en actief op het gebied van economie, cultuur, wetenschap en humanitaire projecten. Het land met ruim 42 miljoen inwoners ligt op slechts 2,5 uur vliegen van Nederland.” Naar verwachting zullen de tulpen tot en met eind mei bloeien.

 


Redactie Floranews | 10-05-21 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

21 Vacatures op Floranews


Overig nieuws2021 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS