dinsdag 22 juni 2021
FN TOP add 2105 Palletcentrale

Benefits of Nature doet donatie aan Link to Progress na opheffen stichting

Benefits of Nature doet donatie aan Link to Progress na opheffen stichting

Per 30 september 2020 is Benefits of Nature gestopt. Een gebrek aan draagvlak vanuit de sector en daardoor een gebrek aan financiële middelen heeft het bestuur in 2020 tot dit besluit gebracht. Na het afsluiten van de boekhouding bleef er echter een bedrag over dat Benefits of Nature nu doneert aan Link to Progress.

Bestuurslid Carlo van den Berg is zelf bij de projecten in Uganda geweest. Hier zag hij hoe het aanleggen van waterputten complete gemeenschappen verder helpt en ook voorziet in educatie. Link to Progress is een organisatie waar het bestuur vertrouwen in heeft en blij is dat hiermee daadwerkelijk hulp geboden wordt voor een groot probleem: veilig en schoon drinkwater.

Ruim 4 jaar was Stichting Benefits of Nature(BON) fanatiek aanjager van verduurzaming in de glastuinbouwsector. Mede door haar rol is de Hortifootprint ontwikkeld: een methodiek voor bedrijven om hun footprint te berekenen. Hiermee wordt duurzaamheid meetbaar, vergelijkbaar en nog belangrijker: worden er stappen gezet ter verbetering.

De website van Benefits of nature is overgenomen door Founding Father Royal Lemkes. Het bedrijf wil hierop goede duurzame initiatieven laten zien. Hiermee blijft de naam Benefits of Nature bestaan. Mede dankzij de gift van Royal Lemkes heeft de oud-stichting de donatie aan Link to Progress kunnen doen.


Redactie Floranews | 10-05-21 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

21 Vacatures op Floranews


Overig nieuws2021 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS