zondag 13 juni 2021
2106EvanthiaOnTour 2105 Palletcentrale

Moederdagomzet FloraHolland flink hoger dan vorig jaar

Moederdagomzet FloraHolland flink hoger dan vorig jaar

Moederdag 2021 ziet er bij FloraHolland een stuk rooskleuriger uit dan Moederdag 2020, ookal was er toen al sprake van herstel na de eerste coronaklap. De omzet ligt ten opzichte van de moederdagperiode van vorig jaar 26 procent hoger.

In de twee weken voorafgaand aan Moederdag zijn de zowel de prijzen als de aantallen hoger dan vorig jaar. De prijzen liggen 18 procent hoger en het aantal stuks is met 5 procent gestegen ten opzichte van vorig jaar. De prijzen van snijbloemen lagen in de twee weken voor Moederdag zelfs 27 procent hoger dan in 2020. Het voorjaar van 2020 werd getekend door corona maar in de aanloop naar Moederdag was er al weer sprake van herstel.

Bij de tuinplanten springen Mandevilla en Hortensia in het oog. De aantallen liggen mede door het weer van de afgelopen weken wat lager dan vorig jaar, maar de prijzen zijn hoger. 

Bij de snijbloemen laten Chrysant en Gerbera ten opzichte van vorig jaar aanmerkelijk hogere prijzen zien bij vergelijkbare aantallen stuks. Bij de kamerplanten springen Phalaenopsis en Anthurium er wat betreft prijsvorming bovenuit.


Leandra de Boef | 07-05-21 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

2106SunflowerEvanthia


Overig nieuws2021 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS