dinsdag 22 juni 2021
2105 Palletcentrale FN TOP add

Cees van der Meij: Een bedrijf is geen geldmachine

Cees van der Meij: Een bedrijf is geen geldmachine

Klakkeloos complimenten uitdelen, daar is Cees van der Meij (58) niet van. Ja, het is goed dat VNO-NCW een nieuw geluid uitdraagt met haar MTL-visie ‘Ondernemen voor brede welvaart’, maar nee, disruptief is die visie niet. “We zijn in een nieuw tijdperk terechtgekomen en dat verdient een andere aanpak. In de regio’s zijn mooie voorbeelden van ondernemers die impact maken op thema’s als verduurzaming en inclusiviteit. VNO moet bij hen gaan kijken om daarna anderen te inspireren in hun regio mee te doen. Dat werkt beter dan nationale getallen, zoals het 200.000 banenplan.”

Cees van der Meij is directeur-grootaandeelhouder van de Koninklijke Royal Lemkes in Bleiswijk. Het 139-jaar oude familiebedrijf verhandelt kamer- en tuinplanten voor retailers, zoals bouwmarktketens en tuincentra, in 34 landen. “Het bedrijf heeft een groen hart”, zegt hij trots. “Al acht jaar geleden hadden we het grootste zonnepanelen dak van Nederland. Nu zijn we zelfvoorzienend en verkopen we groene energie aan onze medewerkers. Daarnaast besteden we veel aandacht aan de ontwikkeling van mensen, binnen en buiten het bedrijf.”

Een bedrijf is geen geldmachine, vindt hij. Economische groei is niet zaligmakend. “Er is niks vervelender dan het Zwitserleven-gevoel najagen. Dat geeft hooguit een kort gevoel van voldoening. Persoonlijk haal ik voldoening uit dromen, verandering en mensen. Als ondernemer kan ik mensen beter laten functioneren, de ander zelfs beter laten worden dan ik zelf. Ieder mens heeft een bestemming. Niets is mooier dan iemand zijn bestemming helpen vinden.”

bron: VNO NCW West


Annemarie van Oorschot | 06-05-21 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

Tussen FN


Overig nieuws2021 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS