woensdag 23 juni 2021
FN TOP add 2105 Palletcentrale

HilverdaFlorist slaat eerste paal nieuwbouw

HilverdaFlorist slaat eerste paal nieuwbouw

HilverdaFlorist heeft donderdag 29 april de eerste paal geslagen van de nieuwbouw op de hoofdlocatie aan de Dwarsweg in De Kwakel. Namens de directie en de productieleiding gaven Arthur Koekkoek en Nico Reijm met het slaan van de 1e paal het startsein van de bouw.

Het nieuw te bouwen moderne kassencomplex bestaat uit 2,2 hectare kassen met een poothoogte van 6,3 meter en 0,7 hectare bedrijfshallen. Met deze uitbreiding zal het kassencomplex uiteindelijk ruimte bieden aan de jonge plantenproductie van HilverdaFlorist in Nederland. HilverdaFlorist zal de nieuwe kassen begin 2022 in gebruik gaan nemen. Het nieuwbouwproject ligt in lijn met de ambities van de organisatie om hét toonaangevende veredelings- en vermeerderingsbedrijf te zijn met de meest innovatieve producten in de geselecteerde gewasgroepen. 

 Directie van HilverdaFlorist - van links naar rechts: Arthur Koekkoek, Marc Rost en Bart Sneek

Het project wordt begeleid door Technokas Smart Engineering en de bouw van de kassen wordt uitgevoerd door Bosman Van Zaal. Er is gekozen voor het Venlotype kas. Voor het beter afharden van jonge planten, wordt er ook een cabriokas gebouwd. De kassen zijn volledig ingericht volgens Het Nieuwe Telen concept en hebben een bedekking van hoog diffuus glas. In de nevelafdelingen is als scherminstallatie gekozen voor het PARperfect systeem. Door het gebruik van deze oplossingen zijn de omstandigheden in de hele kas gelijkmatiger en wordt de groei van gewassen gestimuleerd.

De inrichting van de kassen inclusief het bewaterings-en klimaatsysteem zal worden gerealiseerd door Stolze Installatietechniek. Voor het intern transportsysteem is gekozen voor het 2D Shuttle systeem van de firma Logiqs. Daarnaast wordt er een spuitrobot van het bedrijf Robur in gebruik genomen. Automatisering en robotisering van de processen wordt in toenemende mate toegepast om de productiecapaciteit en de efficiëntie van werken te verhogen.

Innovatie is een belangrijke pijler voor dit nieuwbouwproject, waarbij duurzaamheid, efficiëntie en hygiëne een grote rol spelen. Door Het Nieuwe Telen concept te installeren, kan er energiezuinig geteeld worden en tegelijkertijd een optimale productie behaald worden. HilverdaFlorist zal onder andere ook de capaciteit uitbreiden voor het opwekken van elektriciteit in eigen beheer, gebruik maken van duurzamere CO2 en energiezuinige LED verlichting gebruiken in de kassen. Dit alles is gericht op het optimaal bedienen van de klanten en om de ambities van HilverdaFlorist en hun klanten verder vorm te kunnen geven.


Redactie Floranews | 06-05-21 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

2106SunflowerEvanthia


Overig nieuws2021 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS