maandag 27 september 2021
2105 Palletcentrale 2109Evanthiavacature2

Nieuwe high-tech klimaatcellen voor Vertical Farming bijna klaar voor gebruik

Nieuwe high-tech klimaatcellen voor Vertical Farming bijna klaar voor gebruik

Vorig jaar is, bij Delphy aan de Violierenweg 3 te Bleiswijk, gestart met de bouw van twee high-tech klimaatcellen. Er wordt één grote onderzoeksmodule gebouwd voor het volledig indoor telen van hoog opgaande gewassen zoals tomaat, en één multi-layer module met vier lagen voor de teelt van lagere gewassen zoals leafy greens of jong plantmateriaal. De cellen worden volgens planning half juni in gebruik genomen.

Met de uitbreiding van de Vertical Farming onderzoekfaciliteiten speelt Delphy in op de sterke vraag naar teeltkennis uit de groeiende Vertical Farming markt. De Vertical Farming faciliteiten maken deel uit van het project Fieldlab Vertical Farming Zuid-Holland. Dit project wordt mede mogelijk gemaakt door het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling van de Europese Unie en een bijdrage van de Provincie Zuid Holland en is tevens mogelijk gemaakt door een bijdrage van Infinite Acres, Priva en Signify.  


Redactie Floranews | 04-05-21 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

2109Evanthia asparagus


Overig nieuws2021 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS