woensdag 23 juni 2021
2105 Palletcentrale FN TOP add

VannoVa klanten maken persoonlijk kennis met nieuw ras Ilonka

VannoVa klanten maken persoonlijk kennis met nieuw ras Ilonka

Chrysantenkweker Ed van Paassen heeft op vrijdag 30 april de eerste troschrysant Ilonka’s aangevoerd op de veilingklok in Naaldwijk. Dit moment heeft Van Paassen op de kwekerij gevierd met een een selecte groep klanten van telersvereniging VannoVa. Zo konden zij de nieuwe troschrysant persoonlijk en coronaproof bewonderen. In vergelijking met voorganger Bacardi valt met name de perfect witte kleur en het groenere bloemhart direct op.

De klanten werden eerst door Ed van Paassen rondgeleid door de kas. Vervolgens werd er onder het genot van een hapje en drankje, onder andere door Roy van Kester, marketingmanager van Dümmen Orange, toegelicht wat de bijzondere eigenschappen van Ilonka zijn. Na afloop kregen de klanten een Ilonka promotiepakket mee. "De klanten reageerden positief en waren zeer onder de indruk van Ilonka", aldus Ed van Paassen. 

 Introductie Ilonka troschrysant Ed van Paassen

Als specialist in enkelbloemige troschrysanten heeft Ed van Paassen zich de afgelopen tien jaar gefocust op de teelt van het ras Bacardi. Dit ras heeft zich continu ontwikkeld; op het gebied van selectie, teelttechniek en teeltrecept. In de constante zoektocht naar optimalisatie en vernieuwing kwam, in nauwe samenwerking met Dümmen Orange, de nieuwe, puur witte Ilonka in beeld als opvolger. Vele proefteelten, transport- en ketensimulaties vonden plaats voordat kon worden aangetoond dat Ilonka een waardige vervanger is.


04-05-21 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

Tussen FN


Overig nieuws2021 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS