zondag 2 oktober 2022
FN TOP logo FN TOP add

Guus Meeuwis krijgt eigen tulp voor 25-jarig jubileum

Guus Meeuwis krijgt eigen tulp voor 25-jarig jubileum

Guus Meeuwis heeft een eigen tulp gekregen voor zijn 25-jarig jubileum als zanger, tekstschrijver en componist. Eigenlijk had Guus Meeuwis in 2020 zijn jubileum als artiest moeten vieren, maar het coronavirus gooide roet in het eten van zijn geplande jubileumtour. Vrijdag 30 april werd het jubileum op een andere manier gevierd: door zijn eigen tulp te dopen in de Keukenhof. Guus Meeuwis doopte zijn oranje tulp in het bijzijn van Bart Siemerink, directeur van de Keukenhof.

Over de kleur van de tulp was Guus Meeuwis vooraf duidelijk: een blauwe of een oranje, passend bij de kleuren bij zijn jubileumtour die in 2020 gepland stond. Het werd een oranje, dubbele tulp. “Dit is een indrukwekkende tulp”, aldus Guus. “Het is een eer om een tulp vernoemd te krijgen.” De tulp is geteeld door kweker Maveridge International uit St. Maarten.

Keukenhof heeft in 2021 maar een paar dagen haar deuren mogen openen voor bezoekers als onderdeel van Testen voor Toegang. Versoepelingen van maatregelen komen voor Keukenhof dit jaar te laat, aangezien het park op 9 mei officieel ook weer zou sluiten. Het grootste deel van de bloemen is dan namelijk uitgeboeid. “We zijn het nationale en internationale uithangbord voor de sierteelt”, geeft directeur Bart Siemerink aan. “We laten het bloemenpark nu op andere manieren aan de wereld zien. Via video’s, televisieprogramma’s en ook via deze tulpdoop.” 


Leandra de Boef | 03-05-21 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

Tussen FN


Overig nieuws2022 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS