dinsdag 22 juni 2021
FN TOP add 2105 Palletcentrale

Kwakernaak eerste kweker met GlobalG.A.P.-IDA certificering via GreenlinQdata en Control Union

Kwakernaak eerste kweker met GlobalG.A.P.-IDA certificering via GreenlinQdata en Control Union

Boomkweker Henk Kwakernaak uit Reeuwijk is de eerste sierteeltondernemer die zich via GreenlinQdata certificeerde voor GlobalG.A.P. Het milieucertificaat kwam tot stand via registratie bij GreenlinQdata en certificering door Control Union. De GlobalG.A.P-milieucertificatie is een alternatief voor bestaande milieucertificering. Hiermee hebben siertelers de keuze uit meerdere partijen.

Van links naar rechts Sander Kwakernaak, Henk Kwakernaak, Gerard Blijleven, Gerard Flinterman

Kwakernaak, die samenwerkt met zoon Sander, speelt met het milieucertificaat in op een eis van een klant voor de afname van bremstruiken, wingerds en haagconiferen. Hij voldoet nu ook aan de aanvoereisen die veiling Royal FloraHolland mogelijk verplicht gaat stellen aan de aanvoerders.

Lagere kosten en een sneller en simpeler traject om de certificering te krijgen, waren voor Kwakernaak reden om in zee te gaan met GreenlinQdata en Control Union. "Het ging verrassend snel, het was binnen twee weken klaar", vertelt Kwakernaak. Volgens GreenlinQdata kwam dat door de goede samenwerking tussen de drie partijen. "Maar dat Kwakernaak het certificaat zo snel wilde halen, was wel een uitdaging", stelt directeur Gerard Flinterman van GreenlinQdata.

Na aanmelding op de website van GreenlinQdata vulde de teler zijn gegevens digitaal in via een registratiemodule. Dat Kwakernaak de verbruiksgegevens van het afgelopen half jaar al goed had geregistreerd hielp bij het proces. "Registratie van minstens een half jaar is ook een voorwaarde voor de certificatie", letgt accountmanager Gerard Blijlleven van Control Union uit. Dankzij het digitaliseren van de gegevens kon Control Union de benodigde audit over de afgelopen zes maanden vlot uitvoeren en het certificaat afgeven.

Ookal staat de verplichte milieucertificatie voor aanvoerders van Royal FloraHolland nog steeds ter discussie, voor GreenlinQdata en Control Union was de vraag van Kwakernaak een belangrijke testcase. Zo konden ze zich voorbereiden op de grote stroom aanvragen die ze verwachten.

 


Redactie Floranews | 29-04-21 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

21 Vacatures op Floranews


Overig nieuws2021 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS