zondag 25 juli 2021
2105 Palletcentrale FN TOP add

Grote brand bij Kwekerij Baas

Grote brand bij Kwekerij Baas

Woensdagmiddag 28 april heeft er een felle brand gewoed bij kwekerij Baas in Ens. Volgens de brandweer is de brand ontstaan in een berg afval en vervolgens overgeslagen naar de schuur en de kwekerij. De dikke zwarte rook was in de wijde omtrek van de kwekerij te zien. De schuur is volledig uitgebrand en ook een deel van de kwekerij heeft het moeten ontgelden.

De medewerkers konden allemaal op tijd het pand verlaten. Hierbij is niemand gewond geraakt. Over de precieze oorzaak van de brand tast men nog in het duister.

Na 2,5 uur blussen gaf de brandweer het sein brand meester, maar het werk bij de grote schuur aan de Drietorensweg zit er op dat moment zeker nog niet op.

De Stentor sprak vlak na de brand met Rian Baas, de vrouw van Jarno Baas, Operationeel Manager. Zij zien in de middag een grote zwarte rookwolk over hun huis vlakbij de kwekerij gaan. Gelijk daarna krijgen ze een telefoontje met het slechte nieuws. Ter plaatse hebben ze geprobeerd te redden wat er te redden valt. Lees via de link hieronder het hele artikel in De Stentor en bekijk de door hen gemaakte dronebeelden.


Redactie Floranews | 29-04-21 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

2107CelosiaEvanthia


Overig nieuws2021 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS