woensdag 12 mei 2021
FN TOP logo FN TOP add

HBA brengt met snijhortensiakleurenposter kleurenstadia in beeld

HBA brengt met snijhortensiakleurenposter kleurenstadia in beeld

Veredelaar HBA uit De Kwakel heeft een kleurenposter ontwikkeld die laat zien hoe de snijhortensia’s uit de Royal-serie gedurende het seizoen spectaculair van bloemkleur veranderen. De kleurenposter geeft snijhortensiakwekers een beeld van de diverse kleurenstadia waarin de soorten op de veiling kunnen worden aangevoerd. Voor kopers kan de kleurenposter een hulpmiddel zijn bij het adviseren van klanten die op zoek zijn naar bijzondere snijhortensiakleuren passend bij speciale evenementen en festiviteiten.

De kleurenposter is voor kwekers en kopers een hulpmiddel om helder te communiceren over de verschillende kleurenstadia. De poster toont van zowel de geblauwde als de ongeblauwde soorten de verschillende kleurenstadia. De snijhortensia’s laten gedurende het seizoen een enorm gevarieerde kleurenrange zien. Zo ondergaat Royal Wedding een ware metamorfose van spierwit aan het begin van het seizoen, naar dieprood in september/oktober. Verrassend is ook de verandering van Royal Opera: de felroze bloembollen verkleuren naarmate het seizoen verstrijkt naar oudroze, om aan het einde nog even rozerood op te vlammen. En de kleurenstadia van de geblauwde Royal Palace verloopt van helderblauw via mosgroen naar paarsrood.

Een pdf van de kleurenposter is te downloaden op www.hydrangeabreeders.nl.


Redactie Floranews | 28-04-21 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

21 Vacatures op Floranews


Overig nieuws2021 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS