woensdag 12 mei 2021
FN TOP add FN TOP logo

Rozenkweker lanceert nieuw submerk Hollanda by Porta Nova

Rozenkweker lanceert nieuw submerk Hollanda by Porta Nova

Rozenkweker Porta Nova heeft 23 april haar submerk 'Holland by Porta Nova' gelanceerd. Onder dit merk gaat de kwekerij haar rozen die net een slagje minder zwaar zijn qua knop en steel afzetten. De rozen worden verkocht in een delftsblauwe folieverpakking en zijn beschikbaar per 10 stelen in de lengtes 50-70 cm.

Het is het vierde submerk van de kweker in Waddinxveen, naast Supra, Unica en Magna, en wordt gelanceerd omdat de teeltstrategie is aangepast. Dankzij de uitbreiding van het bedrijf en verwisselen met verse planten op het bestaande bedrijf, kan de kweker de planten de komende jaren perfect opbouwen om voor jaarrond de allerbeste kwaliteit te gaan. "We geven de planten de tijd en wat hogere gemiddelde temperatuur wat we combineren met verbeterde teelttechnieken. Hierdoor groeien de planten nog gezonder en zal de kwaliteit van onze Supra, Unica en Magna ook nog verder toenemen." Bijkomend voordeel is dat Porta Nova de komende jaren een extra slag kwaliteit rozen uit de kas kan selecteren. Ze net een slagje minder zwaar qua knop en steel, maar hebben wel de betrouwbaarheid, het vaasleven en de subtiele geur als de andere rozen. Deze rozen worden voortaan verhandeld onder het merk 'HOLLANDA by Porta Nova'. "Hiermee hopen we de Porta Nova kwaliteit rozen voor een nog groter publiek toegankelijk te maken." Porta Nova teelt in totaal op 15 hectare Red Naomi en op 4,3 hectare White Naomi rozen.

In een historisch filmpje ter ondersteuning van de lancering van het nieuwe merk is het ontstaan van de kwekerij in beeld gebracht op de Historische Tuin in Aalsmeer. Het laat zien hoe vakmanschap en passie op de huidige generatie is overgedragen en hoe de rozenteelt er in 1950 uitzag. Ook wordt de link gelegd met de 17e eeuw en de wereldberoemde Hollandse Meesters die hun talenten op het doek tot uiting brachten. Porta Nova heeft hiervoor enkele handelaren in 17e eeuwse kledij als Handelsmeesters laten portretteren. "Tussen de handelaren en ons zijn over de jaren heen ook hechte relaties ontstaan. Als Porta Nova kunnen wij het niet alleen! En alleen samen met vele Hollandse handelsbedrijven kunnen wij garant staan voor kwaliteit tot over de grens. Bij veel van deze internationale handelsbedrijven is kennis en passie ook vaak van generatie op generatie overgedragen."

Ook veel Hollandse floral designers zijn fans van Porta Nova en komen graag over de grens op evenementen waar ze samen met collega’s uit de wereld de mooiste creaties maken. Een aantal van hen zijn ook uitgenodigd om zich als wereldberoemde schilderijen vast te laten leggen met een Porta Nova knipoog.

En natuurlijk heeft Porta Nova zichzelf ook laten vereeuwigen: Het verkoop- en marketingteam is afgebeeld als “De Staalmeesters”, het wereldbekende schilderij van Rembrandt. Op de afbeelding staan 6 edelen van het lakengilde die als erebaan de kwaliteit en kleur van de “HOLLANDA by Porta Nova” rozen controleert.

Foto's: Porta Nova


Redactie Floranews | 26-04-21 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

21 Vacatures op Floranews


Overig nieuws2021 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS