maandag 21 juni 2021
2105 Palletcentrale FN TOP add

Glastuinbouw Nederland start campagne rond regels en verplichtingen rond inhuren personeel

Glastuinbouw Nederland start campagne rond regels en verplichtingen rond inhuren personeel
Bedrijven die met buitenlandse seizoenskrachten werken moeten dit personeel gecertificeerde huisvesting aanbieden. Doen ze dat niet dan kunnen deze ondernemers vanaf 1 oktober niet langer lid blijven van Glastuinbouw Nederland. Dit is een van de onderdelen van de campagne die Glastuinbouw Nederland start om haar leden bewuster te maken van de regels en verplichtingen rondom het inhuren van personeel. Ook wil de organisatie dat leden alleen nog samenwerken met gecertificeerde uitzendbureaus. 
 
 
Er komt een helpdesk voor tuinders die werken met internationale werknemers. Ondernemers die veel met uitzendkrachten werken, kunnen via een checklist op de website zien waar ze op moeten letten als ze in zee gaan met een uitzendbureau. Verder worden de leden ook opgeroepen om ook elkaar aan te spreken op de bedrijfsvoering bij het inhuren van personeel.
 
Glastuinbouw Nederland komt met de campagne nadat het Aanjaagteam Bescherming Arbeidsmigranten onder voorzitterschap van Emiel Roemer vorig jaar 50 aanbevelingen deed waarmee de overheid en de sector de situatie van arbeidsmigranten in Nederland kan verbeteren. Glastuinbouw Nederland was het grotendeels eens met de aanbevelingen, maar zette ook vraagtekens bij de uitwerking van enkele voorstellen.
 
bron: AD.nl
 

22-04-21 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

Tussen FN


Overig nieuws2021 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS