zondag 2 oktober 2022
FN TOP add FN TOP logo

Ik was er even niet, heb ik veel gemist? #blog

Ik was er even niet, heb ik veel gemist? #blog

"Ik was er even niet, heb ik veel gemist op sociale media?" Als je vakantie hebt dan ligt social media weleens helemaal stil. Dan komen de reacties later wel, of helemaal niet meer. Het is ‘maar’ social media, waar maken we ons druk om. Of kunnen we dat toch beter maar wel gaan doen. Wat punten om in de gaten te houden. 

Is het wenselijk?

Welk bedrijf heeft nou geen sociale kanalen. Of we zitten op Facebook, doen iets op Twitter of houden ons bezig met het plaatsen van berichten op Instagram. Oh ja, en dan is er ook nog LinkedIn.
Misschien kunnen we het beste de naam weer eens onder de aandacht brengen. Het is Social Media. Vooral het woord Social is hierbij van grote waarde want dat is nou juist waar het om draait. Kunnen jullie je voorstellen dat een vriend niet gaat reageren op een appje of een belletje. Laten we eerlijk zijn dan gaan we ons toch wat zorgen maken.

Het niet reageren op een reactie op een post van jullie, op welk kanaal dan ook, komt eigenlijk op hetzelfde neer. De persoon geeft een reactie en verwacht eigenlijk daarmee iets terug. Is dat nou elke keer wenselijk? Eigenlijk wel. Dat is het contact wat je hebt met een klant, een prospect of zo maar een geïnteresseerde. Niet reageren is een kans laten liggen. Al zijn het maar een paar woorden of een duimpje of wat anders. De ander voelt zich gehoord en ervaart dat als een stukje aandacht. Dat is toch uitermate prettig om dat te krijgen. Zie het als gewoon ergens over praten met elkaar. Dat is toch heerlijk als je dat kan en mag doen. Hebben we met elkaar in deze tijd niet juist het persoonlijke contact gemist door alle maatregelen. Ik hoop dat jullie niet reageren als hetzelfde gaan zien.

Social is eigenlijk hetzelfde als een gesprek

Wat als je niet reageert?

Laat of niet reageren kan tot minder prettige situaties lijden. Heb je te maken met een online klantenbestand dan kan zo maar ineens 15 procent van je klanten weglopen. Dit heeft divers onderzoek aangetoond.
Concurrenten kunnen er garen bij spinnen. Zij gaan misschien wel reageren en pakken daarmee klanten en/of prospects zo van je af. En misschien was de prospect net aan het denken om klant te worden dan is heel veel moeite voor niets geweest. 

Niet reageren geeft minder zichtbaarheid. Bijna alle algoritmes achter de sociale kanalen vinden het positief dat er gereageerd wordt. Scoor je beter in het algoritme dan zal je meer waardevolle posts en andere zaken zien.
Ik hoop niet dat we dit herkennen. Zit je op een feestje - straks mag het hopelijk weer - dan wordt er zeker gepraat over negatieve ervaringen van en met bedrijven. En niet of laat reageren is er zo een. Dus pas daar mee op.

Op tijd reageren en/of sowieso reageren zal dus best wel wat goeds betekenen. Mijn tip is dan ook dat je ervoor moet zorgen dat je dat als bedrijf altijd blijft doen. Vakanties gelden niet en drukte ook niet. Daar houden klanten en/of prospects ook geen rekening mee. Werk aan een praktische oplossing om alles door te laten lopen. Laat tijdelijk iemand anders reageren als het kan, maar zorg er in elk geval voor dat het niet stil komt te liggen.

Ernst Jan Bos
Bos Social Business
 

Bron: www.floranews.com
22-04-21 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

21 Vacatures op Floranews


Overig nieuws2022 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS