dinsdag 22 juni 2021
2105 Palletcentrale FN TOP add

Hobaho viert 100-jarig bestaan

Hobaho viert 100-jarig bestaan

Hobaho by Dümmen Orange heeft dinsdag 20 april met haar personeel het 100- jarig bestaan gevierd. Op 18 april 2021 was de officiële datum waarop Hobaho 100 jaar bestaat. Een speciaal georganiseerde talkshow onder leiding van Krijn Schuitemaker vanuit het kantoorpand van Hobaho kon door de medewerkers via een livestream vanuit eigen huis gevolgd worden onder het genot van een van te voren toegestuurd feestpakket.

Er werd geproost met burgemeester Lies Spruit die namens het college van Burgemeester en Wethouders de gelukwensen overbracht aan algemeen directeur Foeke Gardenier en zijn medewerkers. Ze gaf aan maar wat trots te zijn op Hobaho in haar Lisse; “Een toonaangevende onderneming in de bollenindustrie, die continu bezig is met verbetering en vernieuwing.”

Daarna nam Hugo Noordhoek Hegt, CEO van de Dümmen Orange groep, plaats aan de talkshow tafel. Hij kreeg uit handen van Foeke Gardenier het eerste exemplaar van het jubileum-magazine van Hobaho uitgereikt. Hugo Noordhoek Hegt overhandigde op zijn beurt, namens Dümmen Orange, een kunstwerk als cadeau aan Hobaho ter felicitatie voor het 100-jarig bestaan, een bronzen tulp gegoten in een epoxy kubus van kunstenares Kiek Bangert.

Foeke Gardenier stond, startend met een videofilm over alle medewerkers, stil bij de kracht van het Hobaho team. Sam van Egmond stond op vergelijkbare manier stil bij de klanten en sloot zijn betoog af dat zonder klanten de organisatie Hobaho geen bestaansrecht heeft. Speciaal voor de gelegenheid waren ook drie oud gedienden van Hobaho uitgenodigd: Joop Zwetsloot, Piet Goemans en Henk Hoogervorst, die elk hun persoonlijke verhaal vertelden over hun tijd bij Hobaho. De middag werd afgesloten met een mooie, humoristische ode aan het beroep bemiddelaar door Marcel Noppen, bijna 37 jaar werkzaam bij Hobaho.

Reuzenbol van personeel

Op maandag 19 april 2021 kregen directie en management van het personeel een bijzonder cadeau overhandigd: een reuzenbol met als thema “Ode aan het handwerk in de bloembollenteelt”. De bloembollenteelt is al sinds vroeger tijden erg arbeidsintensief met veel handwerk. Ondanks de mechanisatie wordt er vandaag de dag nog steeds veel met de handen gewerkt, zoals bijvoorbeeld ziek-zoeken, koppen, planten of pellen van bloembollen. Door te ‘borduren’ (ook arbeidsintensief) op de Reuzenbol maakte beeldend kunstenaar uit Lisse, Trude Hol, de vertaalslag en eert zij het handwerk in de bloembollenteelt.

Van links naar rechts: Trude Hol, Foeke Gardenier, Gildemeesters Jan van Vliet en Wil Brouwer

Het thema sprak het Hobaho personeel zeer aan, ook omdat ze alleen maar met kruisjes heeft gewerkt, wat een mooie link is naar het kruisen van bollen. Veredeling is een belangrijk onderdeel van de organisatie, en daarmee krijgt het thema nog een extra verdiepingslaag.

De Reuzenbol is onderdeel van het project ‘Giants Tulip Bulbs’ van de stichting Gildemeesters Bollenstreek, dat bestaat uit manshoge kunstwerken in de vorm van een tulpenbol en worden door verschillende kunstenaars uit de Bollenstreek beschilderd. Van Leiden tot aan Haarlem zullen er bijna 80 Reuzenbollen geplaatst gaan worden, die allemaal een eigen verhaal vertellen. 


21-04-21 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

2106SunflowerEvanthia


Overig nieuws2021 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS