dinsdag 22 juni 2021
2105 Palletcentrale FN TOP add

Praktijkexamen studenten Lentiz | Bloem & Design

Praktijkexamen studenten Lentiz | Bloem & Design

Dinsdag 20 april stond voor studenten van de opleiding Lentiz |Bloem & Design het laatste gedeelte van hun opleiding op het programma: het praktijkexamen. De mbo-studenten, zowel niveau 3 als 4, moeten voor hun examen aan de slag met verschillende opdrachten. In het examen komt het hele proces aan bod: van ontwerp tot kostprijsberekening en van duurzaam werken tot eindresultaat.

Één van de opdrachten is het maken van een plantenarrangement voor in een kantoorpand.
Lisa Meenk, student Bloem & Design: ‘De voorbereiding op deze opdracht moesten we thuis doen. Met mijn opdracht ben ik vooral bezig met het thema duurzaamheid. Ik maak bij mijn ontwerp dan ook gebruik van 3 oude pallets. Deze pallets heb ik hergebruikt om plantenbakken van te maken. Het idee is dat iedere werknemer zijn eigen plantje heeft en die mee kan nemen naar zijn/haar werkplek. In de plantenbak zal een watergeefsysteem geïntegreerd zijn. Ook zal er op de plantenbak staan hoe de plant heet, welke verzorging de plant nodig heeft en van wie hij is om zo interactie over de planten te krijgen.’

Een andere opdracht is het maken van een actueel bloemwerk (bruids-/rouwwerk) met daarin de stijltrend Human Touch van Bloemenbureau Holland verwerkt. Studenten mogen zelf kiezen op welke creatieve manier zij dit vormgeven. Zo zal er deze week bij Lentiz | MBO Westland onder meer een menwagen, motor en scooter met bloemwerk tentoongesteld zijn. De eindresultaten van het examen zijn na donderdag 22 april te bekijken via www.lentiz.nl/mbowestland en de social media kanalen.

Expositie alleen op kleine schaal

Normaal gesproken wordt het eindexamenwerk van de studenten groots geëxposeerd. Vanwege Covid-19 zal de expositie dit jaar alleen op kleine schaal en op afspraak te bezoeken zijn door ouders en stagebedrijven. Aangezien Lentiz | MBO Westland in het World Horti Center is gesitueerd, heeft het WHC hier hun beursvloer voor beschikbaar gesteld. 


Redactie Floranews | 21-04-21 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

Tussen FN


Overig nieuws2021 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS