dinsdag 22 juni 2021
FN TOP add 2105 Palletcentrale

Tuincentra, bloemenwinkels en bouwmarkten weer open zonder afspraak

Tuincentra, bloemenwinkels en bouwmarkten weer open zonder afspraak

Per 28 april mogen tuincentra, bloemisten, bouwmarkten en andere winkels weer klanten ontvangen zonder afspraak. Wel wordt er nog een maximum aantal bezoekers per winkel gehanteerd. Dit heeft demissionair premier Rutte dinsdagavond 20 april bekend gemaakt tijdens een persconferentie. Ook op warenmarkten mogen weer andere artikelen dan levensmiddelen verkocht worden. Zoals bijvoorbeeld bloemen en planten.

Wel wordt benadrukt dat het nog steeds belangrijk is om drukte te vermijden. Het advies is dus om op een rustig tijdstip en zo veel mogelijk alleen naar een winkel te gaan. Niet-essentiële, zoals bloemisten en tuincentra mogen open van 06.00 tot 20.00 uur. Essentiële winkels, zoals supermarkten, mogen weer open op hun gebruikelijke tijden. Voor grotere winkels is het maximum aantal bezoekers op 1 klant per 25 vierkante meter, voor kleine winkels is dit maximaal 2 klanten per verdieping. Het dragen van een mondkapje in winkels blijft verplicht.

Per 28 april 4.30 uur verdwijnt tevens de avondklok, mogen we thuis weer 2 mensen ontvagen, gaan de terrassen onder voorwaarden open en mag per 26 april weer 1 dag in de week fysiek lesgegeven worden in het hoger onderwijs. Het is stap 1 in het openingsplan van het demissionaire kabinet, waar ondanks de druk op de ziekenhuizen toch voor gekozen is, omdat de verwachting is dat het aantal ziekenhuisopnames van coronapatiënten eind april af zal gaan nemen.

 


Leandra de Boef | 21-04-21 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

2106SunflowerEvanthia


Overig nieuws2021 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS