donderdag 11 augustus 2022
FN TOP add 2208 NIMA Sierteelt Marketing Event

Krachtige tomaten #blog

Krachtige tomaten #blog

Ik ben er trots op dat we het allereerste product uit ons unieke Phytorich-assortiment lanceren: hoog tijd voor onze zeer speciale en krachtige "Gochiso PR-7"-tomaat!

Voor de gezondheidsbewuste mens met een voorliefde voor vers biedt Phytorich een eersteklas assortiment smaakvolle groenten, elk op natuurlijke wijze verrijkt met een uitzonderlijk hoog gehalte aan krachtige fytonutriënten.In Japan is Phytorich uitgegroeid tot een volwassen merk dat op consumentenniveau wordt herkend en geprefereerd. Takii is nu klaar om Phytorich in Europa te introduceren.

Fytonutriënten zijn natuurlijke bestanddelen die door planten worden geproduceerd. Ze maken deel uit van een slim ingebouwd afweersysteem dat de plant beschermt tegen elementen als insecten en ziekten (die een gezonde groei in de weg staan). De beschermende eigenschappen van fytonutriënten in planten kunnen even heilzaam zijn voor de menselijke gezondheid. Verse groenten behoren tot de beste natuurlijke bronnen van fytonutriënten.De fytorijke groenten zijn speciaal geselecteerd op een hoog natuurlijk gehalte in combinatie met smaak.

De "Gochiso PR-7"-tomaat bevat een hoog gehalte aan glutaminezuur, wat zorgt voor de zuivere umami-smaak. Bovendien is hij zeer rijk aan lycopeen. Lycopeen is goed voor de cardiovasculaire gezondheid doordat het het LDL-cholesterolgehalte in het bloed verlaagt. Dit wordt ondersteund door een klinisch onderzoek, uitgevoerd door de Hokkaido Information University in Japan. Als gevolg van de proef mag de "Gochiso PR-7"-tomaat in Japan een gezondheidsfunctie claimen, waardoor het de enige wetenschappelijk onderbouwde tomaat ter wereld is.

Terug naar Europa, in een tijd waar de vraag naar (extra) gezonde groenten overduidelijk is. In tegenstelling tot Japan mogen groenten en fruit daar NIET geëtiketteerd worden met gezondheids- en voedingsclaims, vanwege de strenge wet- en regelgeving. Dat weerhoudt ons er niet van om verder te gaan, overtuigd van de sterke voordelen die er zijn! Daarom introduceren wij met trots deze tomaat in de DEEN-supermarkten in Nederland. Binnenkort verwachten we ook andere leden van het Phytorich assortiment te introduceren, waaronder wortel en pompoen. In nauwe samenwerking met gelijkgestemde telers, handelspartners, retailers en instituten. En we blijven bijdragen aan het belangrijke PPS project "de waarde van groenten en fruit".

Als ze klaar zijn met eten, zeggen Japanners vaak: "Gochisosama". Het woord "gochiso" verwijst naar een feestmaal: luxe eten of een goede maaltijd. Het is een waardering voor het heerlijke eten en de mensen die bij de maaltijd betrokken waren.

Phytorich is voor iedereen die gezondheid op de eerste plaats zet en een voorliefde heeft voor heerlijk vers!

 

Harm Custers Head of Marketing at Takii Europe BV
 


21-04-21 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

2207Flamingovacature


Overig nieuws2022 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS