zondag 13 juni 2021
2106EvanthiaOnTour 2105 Palletcentrale

Positief eerste kwartaal Veiling Rhein-Maas

Positief eerste kwartaal Veiling Rhein-Maas

Veiling Rhein-Maas noteert over het eerste kwartaal van 2021 een productomzet van 109 miljoen euro. Een flinke stijging ten opzichte van het eerste kwartaal in 2020. Volgens de veiling in Straelen-Herongen was de klantenparticipatie hoger dan vorig jaar in zowel de afmijnzaal zelf als bij het Kopen-Op-Afstand (KOA). Het cumulatieve aandeel van KOA aan de totale omzet van de veiling bedroeg eind maart 2021 meer dan 37 procent. Er werd over het algemeen meer gebruik gemaakt van KOA, klokvoorverkoop en de webshop.

De eerste zeven weken van het eerste kwartaal van 2021 was de afzet van met name potplanten, zoals bolgewassen en primula's, minder, omdat veel klanten van de marktplaats tijdens de coronapandemie hun bedrijven niet mochten openen en er bij hen veel onzekerheid heerste. Bovendien was de beschikbaarheid van snijbloemen geringer, wat volgens de veiling ook te wijten was aan de beperkte transportcapaciteiten bij importproducten.

Toen de verkooplocaties in de verschillende deelstaten rond Valentijnsdag weer open gingen, steeg de vraag en daarmee de prijzen. Hiermee werd de basis gelegd voor het over het algemeen positieve eerste kwartaal van 2021 bij Veiling Rhein-Maas. Ook voor Internationale Vrouwendag op 8 maart 2021 werd vervolgens via alle verkoopkanalen zeer goed ingekocht.

Goede start tweede kwartaal

Het tweede kwartaal van 2021 is Rhein-Maas goed gestart met een tevredenstellende verkoop rond Pasen. Het realiseerde qua omzet een betere Paasweek dan vorig jaar, zo laat de veiling weten. Een evenwichtig aanbod van snijbloemen en potplanten, gecombineerd met een grote klantenparticipatie als gevolg van de grote vraag, leidde tot een algemeen hoog prijsniveau op de veiling.

 


19-04-21 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

2106 StudioFlowerTrials


Overig nieuws2021 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS