dinsdag 22 juni 2021
2105 Palletcentrale FN TOP add

CEO zet streep door woonpark arbeidsimmigranten op terrein RedStar in Tinte

CEO zet streep door woonpark arbeidsimmigranten op terrein RedStar in Tinte

Er komt toch geen woonpark voor arbeidsmigranten op het terrein van Tomatenkwekerij RedStar in Tinte. CEO Henri Lambriex heeft hier persoonlijk een streep doorgezet.

De plannen om een woonpark te bouwen op het terrein leidde tot veel protest van omwonenden. Zij waren bang dat het 255 inwoners tellende Tinte de komst van zo veel arbeidsmigranten niet aan kon. Lambriex heeft in een brief aan de omwonenden laten weten dat hij het initiatief steunde en kansen zag voor het onderbrengen van haar buitenlandse werknemers in de Tintese vestiging. Hij wil echter ook een goede relatie houden met de bewoners van Tinte en omgeving. "Door de felle en aanhoudende tegenstand van deze omwonenden ziet RedStar zich genoodzaakt haar koers ten aanzien van het project Stella Rossa te wijzigen. RedStar zal het project dan ook niet langer ondersteunen en faciliteren", schrijft Lambriex.

RedStar is overigens niet zelf de initiatiefnemer voor het park Stella Rossa waar 160 tot 200 buitenlandse werknemers zouden komen te wonen. Bas Breumelhof, een van de initiatiefnemers en de architect van het woonpark, reageerde afgelopen vrijdag verrast op het besluit. "Vorige week liet het bedrijf de gemeente nog weten dat ze ons plan steunden. We zijn hier vier jaar mee bezig, ook met de gemeente Westvoorne. We zouden de buurt gaan bijpraten. Dan komt dit als een donderdag bij heldere hemel. We moeten ons even beraden”, vertelt Breumelhof aan AD.nl

De bewoners van Tinte laten aan de krant weten weten opgelucht te zijn, maar nog wel bang te zijn dat het park mogelijk bij een andere kweker in de polder gebouwd zal worden. Voor zover bekend heeft de gemeente hier geen toestemming voor gegeven.

bron: AD.nl

 


Leandra de Boef | 19-04-21 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

2106SunflowerEvanthia


Overig nieuws2021 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS