maandag 27 september 2021
2105 Palletcentrale 2109Evanthiavacature2

Hishtil en Limex ontwikkelen samen intensief wasproces voor zaaitrays

Hishtil en Limex ontwikkelen samen intensief wasproces voor zaaitrays

Een belangrijke uitdaging bij het reinigen van zaaitrays is de noodzaak van een effectieve desinfectie om pathogenen te bestrijden die zich kunnen hechten aan het oppervlak van de trays of in organische residuen in de trays. Hishtil en Limex hebben hun krachten gebundeld om een spoel- en desinfectiemachine te ontwerpen waardoor de teeltmedia en zaailingen beschermd zijn tegen eventuele pathogenen.

Limex is een Nederlands bedrijf dat gespecialiseerd is in reinigingsoplossingen voor de agrarische sector en Hishtil is een mondiale producent van geënte groentezaailingen en vegetatieve kruidenstekken. Het was op zoek naar een wasproces om de trays nog beter te kunnen reinigen. Voor minder verliezen en een significant lager risico op besmettingen tijdens de opkweek.

De twee bedrijven hebben samengewerkt vanaf de ontwerpfase en ook de laboratoriumtests, die zowel in Nederland als in Israël plaatsvonden, vonden in nauwe samenwerking plaats. De resultaten werden vergeleken en het desinfectieconcept werd afgestemd op de labtesten.

Het eerste prototype werd in 2018 bij Hishtil in Israël geïnstalleerd en in 2019-2020 werd de installatie verder gefinetuned. De installatie van een tweede machine staat inmiddels ook op de agenda. Dankzij het project is Limex nu de voorkeursleverancier voor alle Hishtil-kwekerijen over de hele wereld. De machine heeft er niet alleen voor gezorgd dat Hishtil nu toonaangevend is in de plantenteelt, maar ook voorop loopt op het gebied van hygiëne in deze sector.

“Dankzij de productieve samenwerking tussen Limex en Hishtil kunnen beide bedrijven hun klanten de beste reinigingsoplossing en gezond opkweekmateriaal bieden, zodat ze hun gewaskwaliteit en opbrengsten kunnen maximaliseren”, aldus Amit Dagan, CEO van Hishtil.


16-04-21 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

2109Evanthia asparagus


Overig nieuws2021 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS