zondag 13 juni 2021
2105 Palletcentrale 2106EvanthiaOnTour

Bloemen- en plantenexport boekt kwartaalrecord van bijna 2 miljard euro

Bloemen- en plantenexport boekt kwartaalrecord van bijna 2 miljard euro

De Nederlandse bloemen- en plantenexport sluit het eerste kwartaal van 2021 af met een record exportwaarde van bijna 2 miljard euro. Dit heeft de VGB (Vereniging van Groothandelaren in Bloemkwekerijprodukten) vandaag bekend gemaakt op basis van de exportstatistieken van Floridata. 

Het exportrecord staat in schril contrast met de prestatie van Nederlandse tuincentra, waar de verkoop tijdens de lockdown minder goed verloopt. De totale exportwaarde van planten steeg in het eerste kwartaal van 2021 met 31 procent en die van snijbloemen met 26 procent.

Het kwartaalrecord wordt mede behaald doordat in veel landen om ons heen versoepelingen zijn voor de verkoop van bloemen en planten. Daarnaast werden de afgelopen maand de inkoopprijzen in de aanloop naar meerdere bloemen- en plantengeefmomenten opgedreven naar recordhoogte.  "Dit gebeurde vooral door een lager aanbod en hoge luchtvrachtkosten", verklaart Matthijs Mesken, directeur van de VGB. De bloemen en planten werden hierdoor duur betaald.

Maandrecord maart 2021

"Vooral de maand maart laat een grote groei zien. Ook ten opzichte van 2019", vertelt Wesley van den Berg van Floridata. De maand maart wordt dit jaar danook afgesloten met een exportmaandrecord van 872 miljoen euro. 

 


Leandra de Boef | 16-04-21 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

2106SunflowerEvanthia


Overig nieuws2021 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS