woensdag 23 juni 2021
2105 Palletcentrale FN TOP add

Magical Jewel wint benchmark tuinhortensia

Magical Jewel wint benchmark tuinhortensia

De nieuwste variëteit van Magical Hydrangea, de Magical Jewel is in haar introductiejaar direct in de prijzen gevallen. De lang bloeiende tuinplant kreeg namelijk de hoogste score bij de benchmark houdbaarheid tuinhortensia in de categorie macrophylla. Leendert van Muijlwijk van Plantenkwekerij P van Geest, breeder Lendert de Vos en Sandra van der Knaap van Magical Hydrangea kregen donderdag 15 april de prijs overhandigd door Michel Verbeek, Evelyn Beckers en Cees Luling van Royal FloraHolland. In de categorie "overig sortiment" won Alex Schoemaker van Living Creations met de Hydrangea paniculata Living Pinky Promise

 V.l.n.r. Evelyn Beckers (Royal FloraHolland) – Cees Luling (Royal FloraHolland) – Michel Verbeek (Royal FloraHolland) – Sandra Vijverberg (Magical Hydrangea) – Lendert de Vos (Lendert de Vos) – Leendert van Muijlwijk (P van Geest) – Alex Schoemaker (Alex Schoemaker)

Bij de, door het Kenniscentrum van Royal FloraHolland uitgevoerde, benchmark beoordeelde de vakjury afgelopen zomer de Magical Jewel en acht andere nieuwe tuinhortensia’s. Hierbij liet de Magical hortensia de overige inzendingen achter zich met een score van 28,3 op een schaal van 30.

De Jewel is ondanks haar delicate uiterlijk oersterk, goed bestand tegen fel zonlicht en mooi tot in het najaar. Door de stevige stelen hangt de plant ook minder snel tijdens hevige regenbuien. De maximale hoogte van 50 centimeter maakt ‘m ideaal voor op het balkon en terras, maar ook in de tuin maakt de Hydrangea zijn naam waar.

En net als de andere Magical soorten is ook bij de Jewel sprake van een magische kleurverandering. Magical Hydrangea’s hebben namelijk een bloeiperiode van zes maanden, waarin ze maar liefst drie keer van kleur veranderen. Hierbij geldt: hoe lichter de standplaats, hoe sterker de kleurverandering. De metamorfose gaat heel geleidelijk tijdens de zomer en nazomer, tot aan de eerste nachtvorst. 


Leandra de Boef | 16-04-21 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

21 Vacatures op Floranews


Overig nieuws2021 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS