woensdag 12 mei 2021
FN TOP logo FN TOP add

Logistiek moet meer datagestuurd en supply chain driven

Logistiek moet meer datagestuurd en supply chain driven

Ronald van den Breevaart, programmamanager van Greenport Aalsmeer, ziet de supply chain in een hoog tempo veranderen, ook in de sierteelt, maar veel processen draaien in de sector ook nog steeds op tradities. “Fysiek gebeurt er nog veel zoals honderd jaar geleden. Je kunt je afvragen of we dat de komende 20 jaar moeten blijven doen. We staan op een punt waarin de hele logistieke afhandeling op een andere manier moet gaan plaatsvinden; meer datagestuurd en supply chain driven.”

Hij is niet zo van het eindeloos werken aan visies, benadrukt Ronald van den Breevaart, de programmamanager van Greenport Aalsmeer. “Er wordt altijd veel geschreven en wij willen graag uitvoeren. Liever zet ik dus een stip aan de horizon en ga direct aan de slag, want echte verandering zit toch in het omzetten van een visie naar actie.” Toen hij in januari namens de greenport aantrad in de Amsterdam Logistics Board (ALB), viel hij dan ook met zijn neus in de boter. Want hoewel de theorie – een uitgebreide visie voor een schone en toekomstbestendige logistiek – de basis is voor het Amsterdam Logistics Programma van de board, is vooral de praktijk leidend. En daar kan het nieuwe ALB-lid wel mee uit de voeten.

Ronald van den Breevaart heeft een lange carrière in de sierteelt achter de rug. Die bracht hem onder meer bij een bedrijf dat in Ethiopië gevestigd is en voor het duurzame Milieu Project Programma Sierteelt over de rest van de wereld. In 2020 trad hij aan als programmamanager a.i. bij Greenport Aalsmeer. Zijn inbreng in het bedrijf GTC+, dat hij samen met zijn vorig jaar overleden compagnon Marcel Groen oprichtte, staat tot 2023 even op een laag pitje. Het programmabureau ondersteunt het bestuur van de greenport met het aanjagen, begeleiden en bewaken van activiteiten en het smeden van netwerken van samenwerking.  

bron: Amsterdam Logistics


Redactie Floranews | 16-04-21 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

21 Vacatures op Floranews


Overig nieuws2021 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS