dinsdag 22 juni 2021
2105 Palletcentrale FN TOP add

Blue Radix en OGVG introduceren autonoom telen in Ontario

Blue Radix en OGVG introduceren autonoom telen in Ontario
De regering van Ontario investeert meer dan 3,6 miljoen dollar in 12 innovatieve projecten in de glastuinbouw om nieuwe technologieën te helpen ontwikkelen, te herstellen van de gevolgen van COVID-19 en het concurrentievermogen en de innovatie te verbeteren. Eén van de 12 goedgekeurde projecten is Autonoom Teeltmanagment van Ontario Greenhouse Vegetable Growers (OGVG) en het Nederlandse Blue Radix.
 
 
OGVG vertegenwoordigt zo’n 200 glastuinbouwbedrijven in Ontario die gezamenlijk verantwoordelijk zijn voor meer dan 3.200 hectare aan verschillende vruchtgroente teelten. “Samen introduceren we autonoom telen met Crop Controller bij groentetelers in Ontario", zegt Ronald Hoek, CEO van Blue Radix. Crop Controller is een service waarbij datamodellen en algoritmes 24/7 de kasinstallaties aansturen, ondersteund door off-site Autonomous Greenhouse Managers met diepgaande kennis over gewassen, energie en data.
 
"Met autonome aansturing van de kasinstallaties realiseren we de teeltstrategie met kunstmatige intelligentie. Crop Controller is niet ontwikkeld om telers te vervangen. De teler is nog steeds nodig om de teeltstrategie te bepalen. Uiteindelijk kunnen zij meer hectares managen en zich minder druk maken over repeterende handelingen en routinematig denken. De algoritmes doen het werk voor hen in hun dagelijkse bedrijfsvoering", aldus Hoek. Blue Radix is een onafhankelijke Nederlandse AI-tech specialist voor de internationale glastuinbouw. Blue Radix voegt kunstmatige intelligentie toe aan de dagelijkse beslissingen en handelingen in de kas. 
 
Beiden zijn de regering van Ontario dankbaar voor de GCII-financiering. "Autonoom telen zal glastuinbouwbedrijven echt helpen hun productiviteit te verbeteren. En doordat ze minder afhankelijk zijn van teeltexperts, zullen ze een hogere operationele winst behalen terwijl ze hun operationele risico's en gebruik van middelen beperken," aldus Hoek.
 
Er worden drie glastuinbouwbedrijven in Ontario geselecteerd die vruchtgroente telen om deel te nemen aan het project. Gedurende het project zullen OGVG & Blue Radix regelmatig informatie delen over de voortgang en resultaten door middel van artikelen, learn 'n' lunch sessies, presentaties en online demo's. 
 
Het project wordt gesteund door het ‘Greenhouse Competitiveness and Innovation Initiative (GCII)’, gefinancierd door het Ontario Ministry of Agriculture, Food and Rural Affairs en uitgevoerd door de Agricultural Adaptation Council.

Redactie Floranews | 14-04-21 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

Tussen FN


Overig nieuws2021 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS